Регионът

С концерт на трима виртуози започва програмата ”Лято'2022” на Община Пещера

  28.06.2022 11:35             
С концерт на трима виртуози започва програмата ”Лято\'2022” на Община Пещера

С концерт на трима виртуози започва програмата "Лято 2022", която ще продължи през месеците юли и август, и е включена в културнте пазници на Община Пещера. Концертът " Картини от Астор Пиацола" в изпълнение на виртуозните музиканти Калоян Куманов - акордеон, Ралица Ботева - пиано и Виктория Каридова- цигулка ще започне в 18:00 ч. днес в ХГ "Проф. Веселин Стайков". Жителите и гостите на града ще се потопят в света на аржентинското  танго.

На 30 юни / четвъртък/ ще се проведе Международно автомобилно състезание за ретро автомобили Ypres to Istanbul Challenge 2022. В 09:50 ч. първият от участниците ще стартира по пътя за с. Свети Константин, който ще бъде затворен от полицията (от 09:00 ч. до 11:00 ч.) в рамките на 3 км над Пещера. След връщане от Велинград, участниците в шоуто ще паркират своите автомобили на пл. "България" от 15:00ч. до около 16:00ч. Сред участващите превозни средства има четири автомобила Бентли от 20-те и 30-те години на ХХ век. Присъстващите ще видят 3 автомобила Форд от 30-те години, Порше от 60-те и 70-те години, както и други уникални ретро автомобила. Състезанието се провежда от британската организация Rally The Globe. Съорганизатор  е АСК "Пещера".

Проявите ще продължат на 13 юли в ХГ "Проф. Веселин Стайков", където ще бъдат изложени творби на художници от НХГ "Цанко Лавренов".

За 15 юли на крепост "Перистера" е предвидена театралната постановка "Самодива" по Ран Босилек.

На пл."България" ще се проведе Международен етнокултурен фестивал. Шестото издание на "Културата на бъдещето и бъдещето на културата" ще се проведе на 27 и 28 юли. В двата дни ще гостуват фолклорни групи от Аржентина, Бразилия, Турция, Румъния и Грузия.

VI Национален  събор на народното творчество ще бъде на 30 и 31 юли на сцената на с. Свети Константин - над Пещера.

Пътуващо лятно кино ще гостува в Пещера. На 11 август на пл."България" ще бъде прожектиран нашумелия филм "Петя на моята Петя." На 12 август на поляната до параклиса "Св Св Апостоли Петър и Павел" ще бъде излъчен филмът, който променя представите за българското кино - "Пътят на машината".

Изложбата на снимки от Пещера дело на Драгомир Тетереков ще бъде експонирана в залата на Художествената галерия на 24 август.

На 31 август, на крепост "Перистера" ще бъде играна постановката "Буря" по Уйлям Шекспир. Представлението е дело на актьорите от ДТ "Любомир Кабакчиев".

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички