Пазарджик

На 23 юни на Тортата ще е годишният концерт на представителния танцов състав „Чавдар“

  20.06.2022 14:01             
На 23 юни на Тортата ще е годишният концерт на представителния танцов състав „Чавдар“

Съставът впечатли професионалисти от фолклора с авторски танц на Иван Андров на конкурса „Оро се вие, цървули се кинат“

На 23 юни, от 19:00 ч., на пл. „Константин Величков“, представителен танцов състав „Чавдар“ ще представи годишната си продукция. За първи път пред пазарджишка публика съставът ще покаже най-новия танц „Шопски заигравки“ с авторската хореография на Иван Андров и музиката на Иво Ралчев.

Танцът, върху който ръководителят на състава работи близо три години, вече впечатли професионалистите на конкурса „Оро се вие, цървули се кинат“ в Първомай проведен през изминалият уикенд. Там танцьорите в група до 18 години спечелиха първо място. Вложената енергия и вдъхновение, автентичния дух, но и съвременен подход, съчетани в стилна хореография, не останаха незабелязани от Телевизия „Родина“. Екипът на телевизията даде Специална награда – безплатно заснемане на видеоклип на танца и излъчване по телевизионния канал.

По-рано този месец ПТС „Чавдар“ спечели и първо място на Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници” в град Свиленград с блок-програма от 20 минути.

„Чавдар“ е един от първите танцови състави създадени в България. През 2021 година съставът чества 75 години, през които танцьорите са водени от следната творческа философия: „Да твориш, означава да танцуваш с гласа на сърцето си, с цялата отдаденост на душата си“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички