Пазарджик

Бившата депутатка Десислава Тодорова е първата, дарила кръв за двете родилки

  17.06.2022 15:00             
Бившата депутатка Десислава Тодорова е първата, дарила кръв за двете родилки

ПАЗАРДЖИК. Бившият народен представител от Пазарджишки избирателен район Десислава Тодорова е първият доброволен кръводарител, който се отзова на спешния апел на Отделението по трансфузионна хематология. Тази сутрин началникът на отделението д-р Ваня Стоева апелира за даряване на кръв от рядката кръвна група В отрицателна, която е необходима за кръвопреливания на две родилки от Акушеро-гинекологичното отделение.
„Дарявам, защото две жени имат нужда от кръв и то от рядка кръвна група, каквато съм й аз. Прочетох призива на болницата и реагирах, без да се колебая“, заяви Десислава Тодорова, след като стана кръводарител за първи път. Тя обясни, че не е имала никакви притеснения, за да вземе това решение.
„Попитах в отделението през колко време може да се кръводарява, защото смятам да продължа да дарявам кръв. Чувствам се добре, здрава съм, не пия лекарства, изследванията, които ми направиха, са добри. Добре се чувствам и след кръводаряването“, сподели още Десислава Тодорова.
Тя призова всички хора, които имат възможност, също да дарят, за да се помогне на двете родилки.
Началникът на Отделението по трансфузионна хематология д-р Ваня Стоева изказа своята огромна благодарност към дарителката, която помага в изключително критичен момент. Необходими са поне още 2-3-ма кръводарители от същата кръвна група, за да може да се осигури нужната кръв.
Кръводарителите от кръвна група В отрицателна, които желаят да подкрепят акцията по кръводаряване, се очакват в Отделението по трансфузионна хематология и през следващата седмица. Кръв може да се дарява от понеделник до петък, от 7.30 до 13 часа.
(Зн)


 


Свързани