Пазарджик

Учредена е ежегодна награда в памет и на името на проф. д-р Стайко Спиридонов

  17.06.2022 14:48             
Учредена е ежегодна награда в памет и на името на проф. д-р Стайко Спиридонов

Тя е за учител и изявени ученици в езикова гимназия „Бертолт Брехт“, а първите й носители са Пенка Иванова, Стефан Кърджев и Зорница Шопова

ПАЗАРДЖИК. Д-р Цветелина Спиридонова, д.м, изпълнителен директор на лечебни заведения „Хигия“, учреди ежегодна награда в памет и на името на проф. д-р Стайко Спиридонов - историческа личност в здравеопазването. Тя е за учител и изявени ученици в езикова гимназия „Бертолт Брехт“ – училище с традиции към образованието и възпитанието на поколения българи.

Официалната церемония по връчването на наградата се състоя днес в елитната гимназия, чиито възпитаник е и самата д-р Цветелина Спиридонова, а първи нейни носители станаха Пенка Иванова, в категория „Най-строг и дисциплиниращ учител“, Стефан Кърджев в категория „Най-инакомислещ, интересен и забавен съученик“ и Зорница Шопова в категория „Лидер сред съучениците“.

- Не бъдете пердета в живота, бъдете прозорци, защото прозорецът е символ на светлина и простор

Вдъхновявайте, давайте хоризонти, увличайте, носете глътката въздух там, където трябва и когато е нужно носете и топлина, защото затвореният прозорец дава точно това – топлина.

С тези думи се обърна към всички дванайсетокласници в залата д-р Цветелина Спиридонова.

- Самата аз съм обградена от приятели - прозорци, като френски веранди и ми е светло, и виждам надалече, за това позволете ми да ви прочета стихотворението на един от тях – Ива Стоянова, с което искам да ви пожелая винаги да бъдете верни на любовта и на хората, които обичате - не скри емоцията си д-р Спиридонова.

Тя благодари на директора на ЕГ „Бертолт Брехт“ в Пазарджик Велка Недялкова за съвместната реализация на инициативата и провеждането на анкетата сред учителите и учениците за излъчване на победителите в трите категории.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички