Спорт

Нови отлични успехи и вицешампионска титла за ТК ”Панагюрище”

  14.06.2022 14:29             
Нови отлични успехи и вицешампионска титла за ТК ”Панагюрище”

ПЛЕВЕН. В северния град на 10 и11 юни се състоя Държавния отборен и личен финал за момчета и момичета до 11 години. Тенис клуб „Панагюрище” взе участие и с двата пола.

В оспорвана отборна надпревара момчетата в състав: Димитър Димитров,Илия Зубев, Александър Раленеков и Калоян Петков с шест  победи и една загуба от шампиона ”Комфорт”-Варна завоюва вицешампионската титла и сребърни медали. Постигнатото се оценява като много добър успех, имайки предвид, че основният състав е по-малък на години от шампионите.

В цялата отборна надпревара Димитър Димитров записа само победи, като единствената му загуба е от личния шампион Мирослав Шмит от „Комфорт“ Варна.

Илия Зубев игра на високо ниво и заедно с Александър Раленеков допринесоха за вицешампионската титла.

Клубното ръководство и треньорът Борис Влахов са изключително доволни и от представянето на момичетата, които завоюваха 5 място, а Ема Накова постигна само победи в отборната надпревара. Ради Захариева с две загуби, независимо, че бе най-малката показа воля и характер.

Моника Йосифова и Златина Норчева, независимо от малката си възраст, са гаранция, че сладващата година панагюрци ще бъдат най-сериозния конкурент.

Участащите отбори при момчетата бяха 13, а при момичетата 11 .

В личната надпревара Ема Накова се представи много добре и завоюва бронзов медал губейки единствено от шампионката на „Комфорт“ Варна.

Ради Захариева игра добре, но не можа да се класира сред призьорите.

При момчетата Димитър Димитров и Илия Зубев се класираха в първата осмица отпадайки от медалистите на „Комфорт“ Варна. Александър Раленеков имаше лошият жребий да срещне шампиона Мирослав Шмит

Това е поредно доказателство,че ТК „Панагюрище” разполага с едни от най-качествените млади надежди, което е гаранция за бъдещи успехи, коментира треньорът Борис Влахов.

Тази седмица предстой последен кръг на АРГ жени, като панагюрки имат шанс да спечелят медали. Състав на обора: Каролина Лилова, Десислава Ботева, Нелина Петришка, Йоана Ботева и Мариета Димитрова.

(Зн)

  

.      


Свързани