Пазарджик

„Безкрайност“ или какво успяхме да сътворим напоследък

  13.06.2022 07:45             
„Безкрайност“ или какво успяхме да сътворим напоследък

И пазител в галерията се включи в традиционната изложба

ПАЗАРДЖИК. На 18 май - Международен ден на музеите и професионален празник на музейните работници, художниците галеристи, подредиха своята станала вече традиционна изложба. Екатерина Иванова, Здравко Здравков, Леон Бабачев, Людмила Илиева, Мария Баракова, Никола Стоименов, Петя Стойнова и Славчо Славчев, показаха колко работата в галерията им отне от времето за лично творчество и колко общуването с изкуството им даде. Или просто „какво успяхме да нарисуваме и сътворим в последно време”.

В експозицията са подредени 79 творби - живопис, рисунка, монотипия, дигитална графика и две пластики. Вече втора година в изложбата със своя арт провокация се включва и Христинка Проданова - пазител в галерията.

Екатерина Иванова: Показвам десет творби монотипия, нехарактерна за творчеството ми техника, но много интересна. Случайното съчетаване на цветни петна върху листа създава нови фантастични светове. Нарекох картините си „Експресивни сънища“. Те провокират въображението на зрителя да открие за себе си причудливи форми и обекти.

Мария Баракова: Представям девет абстрактни акварела, една композиция, изпълнена в графичен дизайн, както и композицията „Армагедон“. Акварелната техника е моят пластичен език, който ми дава свободата да изграждам рисунка и живопис. Обичам играта на пигменти и вода, дори топвам четката в кафе. Графичен отпечатък в изложбата носи картината „Звуците на светлината“.

Петя Стойнова: Експозицията красят 13 акварела върху памучна хартия, пейзажи, натюрморти с цветя и плодове. Техниката е суха игла и мокро в мокро. В последните години работя изцяло в техниката акварел, залагайки на класически сюжети. Цветята са неизменна част от творчеството ми.

Славчо Славчев: Във време сложно живея, наглед информирано и ясно, но и мътно... Ежедневие, изпълнено с противоречия и съмнения... С тъмните и светли неща вкупом... Една от енигматичната тъмност в споменатите сложности е и... Нашето его или Лукавия. Срещи и разлъки, борби и прозрения. Битки непрестанни... Победи и Загуби и както поетът е казал „страсти и неволи“ изпълват мира ни (или поне моя). Рицарят, войнът, срещите с Лукавия са темите ми в последно време. Нищя и размишлявам, къде с яснота, къде със съмнения... С белотата на брадата си мислех, че нещата ще ми се избистрят, ама било е химера...

Здравко Здравков: Представям рисунки и обемни проекти на реализирани и бъдещи скулптурни произведения.

Никола Стоименов: В произведенията на изкуството комбинирам различни материали с търсене на свободата и непосредствеността на израза на рисунката.

Леон Бабачев: Заглавията на абстрактните произведения Пълнолуние, Музика, Плажът, Дъждовен ден са красноречиви за любознателния зрител.

Людмила Илиева: Представям пет творби – два натюрморта с латинки и невен, портрети, изпълнени в акрил, и акварел с изображение на момиченце.

Христина Проданова: Участвам за втора поредна година с инсталация, в която всеки посетител става участник. „Това е истината – елате и вижте!“.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички