Пазарджик

Тодор Попов към завършващите отличници: Бъдете най-добри в това, с което сте избрали да се занимавате в живота си!

  07.06.2022 10:17             
Тодор Попов към завършващите отличници: Бъдете най-добри в това, с което сте избрали да се занимавате в живота си!

Кметът на Пазарджик връчи културен чек на завършващите с отличие средното си образование

ПАЗАРДЖИК. На тържествена церемония в Художествена галерия „Станислав Доспевски“ в Пазарджик кметът Тодор Попов връчи грамоти на зрелостниците, завършващи с отличие. 150 отлични ученици бяха поздравени от кмета и получиха лично от него и културен чек за постигнатите от тях високи резултати в областта на науката, изкуството, спорта, както и за активното си участие в реализирането на младежката политика на община Пазарджик. Културният чек съдържа ваучер за книга на стойност 30 лева, билети за кино и театър и осигурява свободен достъп до музеите и галериите в града.

Това е 17-та поред церемония на награждаването на завършващите с отличие средното си образование.

„Вие сте младият интелектуален елит на нашия град и заслужавате уважение!“. С тези думи кметът се обърна към зрелостниците и им пожела винаги да бъдат амбициозни, да искат да са най-добрите, да се стремят да бъдат образовани, защото образованието е гаранция за успех. „Нужно е и постоянство, защото случайно успех не се постига в този живот. И много важно е да имате мотивация в целта, която искате да постигнете. Поставяйте си цели и ги изпълнявайте! Полагайте старание и за тялото, и за душата си. Не се страхувайте да преследвате и постигате мечтите си. И най-щурата идея понякога може да ви изненада приятно. Бъдете най-добри в това, с което сте си избрали да се занимавате в живота си. Не се страхувайте да променяте целите, докато намерите точно вашата. Има хора, които цял живот търсят, но много е важно да знаете какво искате в живота си. Правете смислени неща – за вас самите, за хората около вас и ако можете да бъдете полезни и за общността, в която живеете – това вече е висш пилотаж! Не се плашете, ако не ви се получават нещата от първи път!“. С тези съвети и напътствия кметът се обърна към отличниците зрелостници, а специален музикален поздрав към тях отправи и финалистът от „Гласът на България“ Елена Сиракова, която наскоро представи първия си албум „Галактики“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички