Крими

Полицейският бюлетин на 27 май 2022 г.

  27.05.2022 11:29             
Полицейският бюлетин на 27 май 2022 г.

Дързък рецидивист и двама негови съучастници извършили взломни кражби са задържани от служители на група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера съвместно с колегите им от РУ-Пазарджик. Разследването започнало през нощта на 24 срещу 25 май, когато в РУ-Пещера бил получен сигнал за разбит прозорец на хранителен магазин в брациговското село Исперихово. Апашите проникнали в обекта и отмъкнали сумата от около 300 лева. Същата нощ аналогична кражба била извършена и на територията на пазарджишкото село Црънча. След като разбили входната врата на магазин в селото неканените гости отмъкнали немалко количество цигари. На двете местопроизшествия били извършени огледи от дежурни групи на полицейските управления в Пещера и Пазарджик, а криминалистите започнали съвместна работа. Така не след дълго полицаите установили, че автори на посегателствата са трима мъже от Пещера на възраст между 25 и 46 години. Най-възрастният от тримата е стар познайник на органите на реда, с множество криминални регистрации и с ефективни присъди за предишни извършени от него посегателства. Работата по документиране престъпната дейност на „триото“ продължава под надзора на прокуратурата.

Бързи производства са образувани спрямо двама водачи през изминалото денонощие. Екипи на сектор „Пътна полиция“ спрели за рутинна проверка на улица в Пазарджик 25-годишен мотоциклетист от село Мокрище. Оказало се, че той е неправоспособен и управлявал мотоциклет в срока на наложеното му наказание. Сходен е и случая с 60-годишен жител на пазарджишкото село Огняново. Той бил зад волана на „Опел“-а си въпреки, че шофьорската му книжка била отнета за други нарушения на Закона за движение по пътищата.         

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик   


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички