Пазарджик

Пореден успех за балетна школа „Марина“

  22.05.2022 09:50             
Пореден успех за балетна школа „Марина“
Национален преглед на фолклорните ансамбли, организиран от Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства CIOFF® – асоцииран член на ЮНЕСКО

30-годишнината от създаването й ще бъде отбелязана с голям юбилеен концерт през юни

С купа и диплом се върна балетна школа „Марина“ при народното читалище „Христо Ботев – 1897 г.“ от„Арт фестивал“ в Перущица.

Нашите момичета са изпълнили четири танца – класически балет под звуците на „Валс на любовта“ на Евгени Дога, едни танц в модерен стил, танца „Калинка“, както и класически испански танц.

В Перущица са участвали 7 балерини от Пазарджик. Вълнението на всички било огромно. Танцували с вдъхновение и много настроение.

- Представиха се прекрасно – не скри пред „Знаме“ Тони Райкова, художествен ръководител на „Марина“. - Публиката много ги хареса. Получихме безброй поздравления от организаторите и домакините. Това е поредният успех за балетната школа.

Освен от фестивала, момичетата са събрали и куп впечатления от Перущица. Извън програмата на форума, те са успели да намерят време, за да разгледат града и най-известните му забележителности – музея, Дановата къща, Червената църква и други.

Как върви подготовката за юбилейния концерт за 30-годишнината на балетна школа „Марина“, кога е той и какво още предстои - само в книжния брой на "Знаме".

Мария ДЪБОВА

 


Свързани