Регионът

Тържествено и с множество събития община Панагюрище чества 24 май

  20.05.2022 15:03             
Тържествено и с множество събития община Панагюрище чества 24 май

В Панагюрище, 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ще бъде отбелязан с богата, тържествена програма.

На 23 май, от 11:30 часа, в ресторант-градина „Бонжур“, ще се проведе празнична „Среща на поколенията“ – на ръководството на Община Панагюрище с учители и културни дейци – ветерани, където официално ще бъдат връчени наградите „За принос към бъдещето на Панагюрище“ и награда „За принос за културното развитие на община Панагюрище“.

Награда „За принос към бъдещето на Панагюрище“ и брошка „Златен ритон“ ще получи всеки преподавател, завършил достойния си професионален път в периода май 2021 – май 2022 година, а награда „За принос за културното развитие на община Панагюрище“ ще бъде връчена на служители от културните институции на територията на община Панагюрище.

Тържествената церемония за връчване на наградите  „Учител на годината“ за 2022 година ще се състои на 23 май, от 16:00 часа, в Ритуалната зала на Община Панагюрище по време на Празничен прием, организиран от ръководството на Община Панагюрище, на когото ще присъстват директорите на образователните и културните институции, учители, председателите и секретарите на читалищата и църковни лица.

По традиция, програмата на 24 май ще започне с празнично шествие на образователните и културните институции в град Панагюрище на площад „20-ти април“ от 10:00 часа.

Непосредствено след празничното шествие на площад „20-ти април“ жителите и гостите на града ще имат възможността да се насладят на празничен концерт, с участието на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

Празнични събития изпълват седмицата, посветена на най-българския празник във всички образователни институции. В малките населени места, читалищата – като водещи културни институции, ще отбележат 24 май, организирайки празници за местните общности.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички