Пазарджик

Движението в Пазарджик се възстановява по-рано от обявеното

  18.05.2022 11:25             
Движението в Пазарджик се възстановява по-рано от обявеното

Транспортна компания „Хебър Бус“ АД и „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД, обслужващи вътрешноградския транспорт в областния център, възстановяват движението по вътрешноградските линии, считано от 11:00 часа.

От двете транспортни дружества обявиха, че ще се включат в националния протест на превозвачите без блокади, а като преустановят курсовете в часовете 09:00 до 13:00, с идеята всеки служител да стигне до работното си място и всеки ученик да се яви безпрепятствено на годишната матура. Поради постъпилите сигнали за множество пътници, останали неинформирани за протестните действия на местно ниво и с цел туширане на напрежението, с оглед на това пътниците да не стават заложник на липсата на диалог между бранша и правителството, движението ще бъде възстановено по-рано от обявеното.

Причината за националното недоволство в бранша е, че антикризисните мерки на правителството са крайно закъснели, а диалог с транспортното министерство няма. Очаква се правителството да представи антикризисния пакет от мерки през следващата седмица. От бранша настояват още за намаляване на акциза на горивата с 50%, отпадане на био добавката за горивата, както и отлагане на планираното разширяване на ТОЛ системата.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички