Спорт

Тишо Трифонов с европейски бронз в канадската борба!

  18.05.2022 07:24             
Тишо Трифонов с европейски бронз в канадската борба!

БУКУРЕЩ. Тихомир Трифонов спечели бронз на 24-то Европейското първенство по канадска борба за хора в неравностойно положение(10-14 май). Отделно в румънската столица се проведе и 31-ят шампионат на Стария континент, а и на двете състезания България спечели отборното класиране, възползвайки се максимално от отсъствието на великите сили Русия, Грузия и Украйна. Пазарджишкият шампион стъпи на почетната стълбичка в категория до 80 кг. на дясна ръка. Да припомним, че именно в Букурещ той спечели бронз преди 5 години - през 2017-а, но от световно първенство. Сега Тихомир постигна две победи на дясна ръка – над сънародник от Кърджали и над полски състезател. Загубите му бяха две - от шампионите на Полша и Румъния.

„Доволен съм от успеха, но на предстоящото световно през октомври в Унгария ще се целя в медал от още по-благороден метал. Състезанието беше ожесточено, чувствах се в много добра форма“, коментира пред „Знаме“ Трифонов, който наскоро спечели четвърта държавна титла в канадската борба – от Белоградчик. „Тренирах усилено. А към храната пиех протеина, който рекламира спортната ни легенда Йордан Йовчев, плюс витамин Ф12 и витамин С. В средата на септември ще имаме национален лагер в Банско и се надявам след него да достигна върхова форма за световното“, допълни пазарджишкият „канадец“.

България зае първо място в отборното класиране на 24-то Европейско първенство по Канадска борба за хора в неравностойно положение с общо 12 златни, 19 сребърни и 7 бронзови медала от двата състезателни дни. Златен бе и триумфът на нашите на 31-то Европейско за мъже и жени с 8 златни и 1 сребърен медали. Банскалията Асен Хаджитодоров, който е президент на Световната федерация по канадска борба, за втора поредна година изведе България до европейския връх в типично американския спорт. Големият удар Хаджитодоров направи с връщането в тима на най-добрия ни състезател Красимир Костадинов. Бившият ас на „Спартак“ (Бл) имаше противоречия с родната федерация през последните 6 години и не участваше на големите форуми, но явно всичко вече е забравено и 100-килограмовият тутраканец отново започна да носи златни медали за България.

В двубоите  участваха над 500 състезатели от 26 европейски държави.

Българската делегация наброяваше около 40 души.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички