Пазарджик

РЗИ и БМЧК с червена панделка от балони отбелязаха 15 май

  13.05.2022 15:44             
РЗИ и БМЧК с червена панделка от балони отбелязаха 15 май

          Днес, 13 май от 12.00 до 13.30 ч. отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ /ПБПЗ/, РЗИ Пазарджик и Български младежки Червен Кръст организираха съвместна акция по повод 15 май - Световния ден за съпричастност към жертвите на ХИВ/СПИН.

          Младежите от БМЧК ситуираха панделка от червени балони пред театър „К. Величков“ – град Пазарджик.

Червената панделка е световен символ на АНТИСПИН кампанията и символ на солидарност към хората живеещи с ХИВ от 1991 г.

          Проектът за нея е създаден от организация в Ню Йорк, която събира художници имащи за задача да създадат символ за подкрепа, привличане на вниманието и обединение в усилията за борба с болестта. Червеният цвят на панделката символизира кръвта и опасността, а насочените надолу краища на

панделката се свързват с отиващия си живот.

          Първата звезда, която слага символа при публична изява е актьорът Джеръми Айрънс по време на музикалните награди „Тони“ през 1991 г.

          Пресъздаването на панделката в днешния ден бе знак целящ да предизвика стереотипното мислене и предразсъдаците по отношение на СПИН.

          След панделката, в централна градска част представител на отдел ПБПЗ и Червенокръстци раздадоха червени балони, здравно-промотивни материали за превенция на ХИВ/СПИН и презервативи осигурени с подкрепата на ОСНВ-Пазарджик.

          През седмицата здравните инспектори проведоха обучение с ученици от 10 клас, СУ „Д. Гачев“ – Пазарджик на тема: „ХИВ/СПИН какво знаем и как да се предпазим“.

         

 

           

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички