Крими

Полицейският бюлетин на 13 май 2022 г.

  13.05.2022 12:25             
Полицейският бюлетин на 13 май 2022 г.

Жена е пострадала при пътно-транспортно произшествие. Сигнал за катастрофата бил получена вчера рано сутринта. По първоначални данни 62-годишен мъж от Доспат е управлявал лек автомобил «Дачия» по посока от село Карабунар към гр.Септември. Приближавайки кръгово кръстовище в землището на септемврийското село Бошуля мъжът загубил управление над возилото. Колата напуснала платното за движение и се озовала в канавката. В резултат на това е пострадала возеща се в автомобила 60-годишна жена от Девин. Тя била транспортирана с линейка до МБАЛ-Пазарджик с фрактура на гръбначен прешлен, но без опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември, образувано е досъдебно производство.

Малолетен извършил кражба е установен от служители на сектор «Криминална полиция» при РУ-Пазарджик. Преди няколко дни в полицейското управление в областния град постъпила жалба от 59-годишна пазарджиклийка. Жената се оплакала , че докато пазарувала в местен хипермаркет апаш е задигнал от дамската и чанта сумата от 65 лева и дебитна карта. Криминалисти от полицейското управление бързо влезли в дирите на извършителя, която се оказал 8-годишно момче от Пазарджик. С него работи инспектор «Детска педагогическа стая». Преписката по случая ще бъде докладвана на районната прокуратура.

Продължава усилената работа по документиране на посегателствата на двама извършители на кражби от територията на брациговското село Козарско. Както вчера съобщихме двама апаши-гастрольори бяха задържани от служителите на група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера. Те проникнали в кафе-аперитив и в цех за тестени изделия , собственост на частни фирми в същото село. От обектите липсвали оборотни пари и различни видове хранителни продукти. Екипи на РУ-Пещера и участъка в Брацигово извършили оглед на местопроизшествията. Служители на група „Криминална полиция“ започнали усилена работа и скоро попаднали в дирите на извършителите. Оказало се, че това са 21-годишен мъж и негов 16-годишен съучастник, и двамата от Кричим. По време на оперативните действия с двамата полицаите установили, че в същата нощ те са извършили посегателства над микробус и три леки коли паркирани на улици в населеното място. След като успели да проникнат във возилата извършили кражби на различни неголеми суми пари съхранявани от техните собственици. По случаите се водят досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик   


Свързани