Пазарджик

Още една номинация за Почетен гражданин на Пазарджик

  10.05.2022 17:55             
Още една номинация за Почетен гражданин на Пазарджик

Постъпила е още една номинация за Почетен гражданин на Пазарджик. Номинирана е Бистра Риндова - краевед и генеалог, дългогодишен педагог и автор на изследвания за града. Предложението е дошло от Държавния архив, като го подкрепят и НЧ "Христо Ботев - 1897", НЧ "Н. Й. Вапцаров - 1897", НЧ "Пробуда" и Общински комитет "Васил Левски" - Пазарджик.

Бистра Риндова е автор на 16 изследователски книги и 105 публикации в научни издания и периодичния печат. От тях 9 книги, 16 научни статии и 49 статии в периодичния печат са свързани с историята и личности от Пазарджик. Автор е на 39 статии в енциклопедия "Пазарджик и Пазарджишка община", а някои от авторите са посочили 33 пъти, че в своите проучвания са ползвали сведения от нейни изследвания и публикации.

Всички документи от събирателската и проучвателната си дейност Бистра Риндова дарява на Държавния архив - Пазарджик.

През годините Бистра Риндова има и активна обществена дейност. Тя е съосновател на Общински комитет "Васил Левски" - Пазарджик и член на ръководството му от първите години на Общински комитет "Родознание" - Пазарджик и други.

Трудолюбивата си дейност спаси от забрава факти за пета информации памет за важни събития и достойни българи родени или свързани с Пазарджик, се казва в предложението.

Останалите трима номинирани са  почетната председателка на спортен клуб по художествена гимнастика "Диляна Прима", олимпийският шампион по шахмат Николай Нинов и изпълнителният директор на "Коловаг" АД - Септември инж. Емил Йончев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички