Пазарджик

Три номинации за Почетен гражданин на Пазарджик и общината до момента

  09.05.2022 10:49             
Три номинации за Почетен гражданин на Пазарджик и общината до момента

Временната комисия за номиниране със званието „Почетен гражданин на гр. Пазарджик и общината“ ще заседава на 11 май. Три предложения са постъпили до момента.

Първото е от спортен клуб по художествена гимнастика „Диляна Прима“, като номинацията е за почетния му председател Виолета Георгиева - за приноса й в развитието на българския спорт и художествената гимнастика в областния град. Тя е треньор и основател на художествената гимнастика в Пазарджик през 1967 година. Освен това е личен треньор на двукратната световна шампионка Диляна Георгиева. През 2022 година празнува 80-годишен юбилей.
Второто предложение е от инициативен комитет който номинира олимпийския шампион по шахмат Николай Нинов - за множеството му постижения и спечелени държавни и международни отличия през изминалите над 40 години. Най-големият успех на Нинов идва през 2021 г. със спечелването на шампионската титла на 19-та кореспондентна Олимпиада.

Третият номиниран от председателя на Общинския съвет - Пазарджик Хари Харалампиев е инж. Емил Йончев. Той е изпълнителният директор на "Коловаг" АД в Септември - най-голямата компания от тежката жп промишлено страната, осигуряваща прехраната на близо 1400 работници и служители. Инж. Йончев е сред най-щедрите дарители както в родния си град, така и в Пазарджик. В най-тежкия период от борбата с Ковид-19 дари 36 хиляди лева на МБАЛ-Пазарджик за модерен респиратор. Помогнал е със значителни парични суми и на белодробната болница. Подава също така ръка на болни хора. Чрез негови дарения бяха изградени паметниците на оперния певец Борис Христов и живописеца Никола Манев. Спомоществовател е на черкви, както и на пазарджишкия симфоничен оркестър.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички