Пазарджик

Принцесата на Йордания Дана Фирас ще посети Пазарджик по покана кмета Тодор Попов

  04.05.2022 14:26             
Принцесата на Йордания Дана Фирас ще посети Пазарджик по покана кмета Тодор Попов

Нейно Кралско Височество Дана Фирас, принцеса на Хашемитско Кралство Йордания, посланик на добра воля на ЮНЕСКО и президент на „Петра Нешънъл Тръст“ ще посети България, за да гостува на град Пазарджик.

По инициатива на Общината Н.Пр. Фирас е провела среща с Почетния консул на Йордания в България – Н. Пр. д-р Хасан Ал-Бармауи, който й връчи покана за участие в проект на Община Пазарджик. На срещата Принцеса Фирас е изразила подкрепата си за насърчаване на туризма между двете страни и обогатяване на културния обмен.

Община Пазарджик с подкрепата на Почетното консулство на Хашемитско Кралство Йордания в България в лицето на консула Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, и Принцесата на Кралство Йордания Н. Пр. Фирас, и в партньорство с Българо-Йорданската камара за икономическо развитие организира изграждането на „Градина на света“ в Пазарджик. Градината ще представлява най-голямата балканска площ с растителни видове от България, Балканите и Европа. С активната помощ на множество посланици, консули и други дипломати в България ще бъде осигурен растителен вид, традиционен за различните страни по света. Градината отправя и ясно политическо послание, като надскача различията между отделните страни и подава ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език. С многообразието си от видове, стилове, сортове и пропорции от европейската и световна флора, Градината е отлично поле за практическа работа на студенти от Лесотехническия университет и други университети и училища, което дава възможност за уникални по рода си научни изследвания в областта на ботаниката.

Градината ще е отворена и безплатна за гражданите и гостите на община Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички