Четвъртък, 04 Авг 2022
 
Пазарджик

Областният управител посрещна кмет от Франция, гостите посетиха община Пещера.

  03.05.2022 17:31             
Областният управител посрещна кмет от Франция, гостите посетиха община Пещера.

ПАЗАРДЖИК. Кметът на френския град Отан - Вeнсан Шове посети днес Пазарджик и Пещера и се срещна с областния управител Андрей Гечев и кмета на Пещера Йордан Младенов. Гостът бе придружен в региона от народния представител от „Продължаваме промяната“ Борислав Андонов, двамата са колеги и приятели от студентските години в Париж.

Отан е малък френски град в област Бургундия, наброява около 14 000 жители, голям процент от работещите и сега в дърводобивната промишленост и строителството са жители на община Пещера от ромски произход. Кметът на френския град е за първи път в България, търси подкрепата на местните власти в област Пазарджик за осъществяването на по-добра социална, здравна, образователна интеграция на живеещите в град Отан български граждани.  В контекста на политиката на Франция като ротационен председател на Съвета на ЕС за социална Европа за всички.

Андрей Гечев и Йордан Младенов декларираха готовност за сътрудничество и подкрепа в сферата на образованието, културата и бизнеса. Гостите посетиха ромските квартали „Луковица“ и „Пирин“ в град Пещера и се запознаха на място с условията на живот. Председателят на сдружение „Слънце за всеки“ Юксел Яшаров представи дейността на центъра за услуги и проектите, по които работят представителите на ромската общност в град Пещера, свързани със здравната  превенция и профилактика, обучение и трудова заетост  На финала френският гост се срещна с учители и ученици от НУ „Михаил Куманов“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички