Пазарджик

Огънят на познанието пламва на Третата областна ученическа конференция

  29.04.2022 17:28             
Огънят на познанието пламва на Третата областна ученическа конференция

Конференцията се организира за трета година от ЕГ “Бертолт Брехт”, РУО – Пазарджик и  Община Пазарджик.

От зората на нашето съществуване има огън, който ни спасява и в най-мрачните векове на тирания и безчовечност- това е огънят на познанието!

Откриването на Третата областна конференция на тема: „Природните науки вдъхновяват“  започна  със  символично  запалване  на  огъня на познанието от Велка Недялкова, директор на ЕГ “Бертолт Брехт“. Гости на конференцията бяха  Петя Цанкова, заместник областен управител, Дора Дулчева, началник на РУО – Пазарджик,  Весела Тодорова, старши експерт по природни науки и екология,  директори на училища, учители и ученици.

В конференцията взеха участие ученици и техните ръководители от ЕГ „Бертолт Брехт”, СУ „Георги Бенковски“, ПМГ „Константин Величков”, ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, Първо ОУ „Св. Климент Охридски“, ПГ „Иван С. Аксаков“, СУ „Александър Иванов – Чапай“- гр. Белово, СУ „Методий Драгинов“- с. Драгиново, ОУ „Отец Паисий“- гр. Батак, ПГХХТ  - гр. Пазарджик , СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Велинград.

Представянето на проектите се превърна в своеобразен триумф на знанието, креативноста и вдъхновението.  Обмена на идеи и знания от различните участници  бе впечатляваща.

По време на Постерната сесия ПГХХТ - гр. Пазарджик представи химични експерименти и workshop.

Благодарим на всички, които взеха  участие в пленарната и постерната сесии, за положения труд и за достойното представяне. Насладихме се на презентационните умения на участниците, докоснахме се до енергията и ентусиазма на младостта. Станахме свидетели на желанието, целеустремеността и таланта на учениците от област Пазарджик.

Ученическата конференция показа колко важни са природните науки и каква роля играят в нашето ежедневие.

За нас беше удоволствие, че станахме част от  събитие, което е стъпка по пътя към познанието. Събитие, което ще помним и за което ще разказваме с гордост. С пламък в очите, запален от любов към природните науки, ще си спомняме за Третата областна ученическа конференция по природни науки ,,Пазарджик БИО 2022“.

Александра Стоянова,  Анджелина Ангелова  

водещи на  на конференцията


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички