Пазарджик

Андрей Гечев встъпи в длъжност като нов областен управител

  28.04.2022 12:03             
Андрей Гечев встъпи в длъжност като нов областен управител

ПАЗАРДЖИК. Преди минути Андрей Гечев встъпи официално в длъжност като поста му бе предаден символично досегашния областен управител Иван Васев, който бе освободен ден по-рано от правителството.

Андрей Гечев има образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Икономика на индустрията“, притежава управленски опит от частния сектор, както и професионален опит в осъществяване на преподавателска дейност.

Андрей Гечев се представи и заяви, че ще разчита на помощта на Иван Васев в началото на мандата си. За себе си той каза, че има опит в управлението на малки и средни предприятия, от 2005 г. до момента бил управител на търговско дружество, за което не спомена с какво се е занимавало.

При предаването на поста Иван Васев постави на първо място бежанската криза, която е достигнала и до Пазарджик. Каза, че се очаква украинци, настанени по крайбрежието на Черно море, да бъдат преместени във вътрешността на страната, като това ще засегне и областта следващите месеци. Васев подчерта, че напуска по собствено желание, обърна внимание и на последствията от ковид пандемията, като отбеляза, че е възможно да се появят отделни нови огнища и трябва да се реагира навреме.

Досегашният областен добави, че трябва много да се внимава с изпълнението на Плана за бедствие и аварии, най-вече относно водите на реките и язовирите и да не се допускат наводнения.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички