Четвъртък, 21 Юли 2022
 
Регионът

Седмица на спорта за 100-годишнината на ИСУ ”Васил Левски”

  21.04.2022 10:41             
Седмица на спорта за 100-годишнината на ИСУ ”Васил Левски”

ВЕЛИНГРАД. Със Седмица на спорта, посветена на 100-годишнината на училището, „загряха” в ИСУ "Васил Левски" преди кулминацията в богатата програма послучай юбилея. Туристически поход до м. Гергевана направиха 350 ученици от І-VІІ класове, а специални благодарности заслужиха членовете на клуб "Off-Road Velingrad 4x4" Велинград и председателя Евгени Янкулов за интересните и отлично организирани демонстрации.

Проведе се и турнир по футбол /момчета 5 - 7. клас/ за купи "100 години Просвещение" с участие на отбори от ОУ "Васил Левски" с. Грашево, ОУ "Неофит Рилски" гр. Костандово, СУ "Методий Драгинов" с. Драгиново и СУ "Васил Левски". Костандовци спечелиха купата заслужено. Преди това се проведе турнир по баскетбол /юноши 8 - 10. клас и 11 - 12. клас/ за купи "100 години Просвещение" с участие на отбори от НПГГС "Христо Ботев" и СУ "Васил Левски".  Носители на купите и в двете възрастови групи - отборите на СУ "Васил Левски" Велинград.

В  турнира по волейбол /юноши 8 - 10 клас/ за купа "100 години Просвещение" участваха отбори от СУ "Св.св. Кирил и Методий", ПГИТ "Алеко Константинов", НПГГС "Христо Ботев" и СУ "Васил Левски". Съдиите на турнира бяха Александър Гушевилов и Димитър Санкев. Носител на купата стана отборът на СУ "Васил Левски" Велинград.

В турнира по волейбол /девойки 8 - 10 клас/ за купа "100 години Просвещение" спориха отбори от СУ "Св.св. Кирил и Методий", ПГИТ "Алеко Константинов", НПГГС "Христо Ботев" и СУ "Васил Левски".  И тук победител и носител на купата е СУ "Васил Левски" Велинград.

Старт на "Седмица на спорта" обаче дадоха интересните щафетни игри, които се проведоха за децата от първи до четвърти клас.  Децата се състезаваха, забавляваха и заслужено всички получиха награди. За учениците от осми до дванадесети клас се проведе лекоатлетическа щафета по случай празника на училището. Със специално изработени купи и грамоти бяха наградени отличилите се класове.

Днес и утре пък на площад „Николай Гяуров” за жителите и гостите на курорта, но най-вече за юбилярите от ИСУ „Васил Левски”, ще има концерти – от 10 и от 18 часа. Специалните поздрави от детските градини и училищата в община Велинград също са част от празничната програма „100 години Просвещение”. В събота пък в училището е Денят на випуските.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички