Четвъртък, 11 Авг 2022
 
Спорт

Зала „Иван Симеонов” е новото спортно бижу (СНИМКИ)

  20.04.2022 14:25             
Зала „Иван Симеонов” е новото спортно бижу (СНИМКИ)

ПАЗАРДЖИК. Новото спортно бижу е зала „Иван Симеонов”. В това бяха категорични вчера и състезатели, и деятели, и гости като президента на БФБ Георги Глушков и част от баскетболните ни национали. Самият бай Иван Симеонов, който присъства на събитието, развълнувано я определи като „Царицата на залите” и „Дворец на спорта”. Той изненада с красиви купи председателя на БК „Хебър” Янислав Марков, изпълнителя Георги Томов от „Томов трейд” и кмета Тодор Попов. Градоначалникът бе определен като основния „виновник” Пазарджик да е номер едно в спорта в страната, благодарение на политиката му от много години от просълзилия се 92-годишен инициатор на построяването на някогашната първа в България „Зона на здравето”. Кметът получи топка с автографите на националите потник и топка от Георги Глушков и баскетболният капитан на националите Чавдар Костов.

Архиерейският наместник отец Боян Кочев отслужи тържествен водосвет.

„Това е направено за вас, скъпи млади приятели. Вече нищо няма да ви пречи да се стремите да сте номер едно. Нищо друго не трябва да ви задоволява”, обърна се кметът Попов и освен на фирмата-строител, която изпълни обекта за 8 месеца, благодари на правителството на ГЕРБ, което целево отпусна 2 млн. лв. за залата.

„Всичко това струва 1,8 млн. лв. с ДДС заедно с оборудването и печалбата на фирмата. Ако някой ми намери в България построена такава зала за тези пари, ще му целуна ушите”, каза Попов. И поздрави Янислав Марков за положените усилия в името на баскетбола.

„Знаме” наскоро писа подробности за параметрите на спортната зала, комбинирана за баскетбол, волейбол и бадминтон, която има трибуни със 150 седалки, пространство за зрители от двете страни, два входа... Със сигурност тя ще реши проблемите с тренировъчните часове на някои клубове. Тук бяха и техните клубни треньори, и новите, и старите треньори на БК „Хебър”, и много спортисти.

Кметът припомни, че след месец и половина се открива новия детски басейн. "Ако сме живи и здрави, догодина ще направим всичко възможно, за да скоча в другите два басейна на градския плаж. И така тази зона, свързана чрез моста с парк „острова” ще бъде най-уникалнто място за спорт, отдих, забавление и почивка в България. А с другите две атракции, които предстоят догодина – с най-високия паметник на св. св. Константин и Елена, който ще направим заследващия празник на Пазарджик, и с Ботаническата градина на света, този парк ще стане номер едно и в цяла Източна Европа. Трябва да се гордеем с тези неща, да ги ценим и да сме мечтатели. Това е най-важното. Умните хора, освен че мечтаят, сбъдват мечтите си. Щастлив съм, че ние толкова години в Пазарджик сбъдваме мечти. Да ни е честита залата!”, каза Попов.

„Щастлив и развълнуван съм, защото в последните години не ми се е случвало да присъствам на откриване на зала. Знаете, че времената са тежки и за спорта. Затова искам да поздравя г-н Попов и да му благодаря за това, че в тежки времена той успя да възстанови това. Залата е прекрасна! Има всичко – и млади състезатели, и треньори. Има история…”, заяви и президентът на БФБ Георги Глушков.

„Аз съм притеснен. Спортът беше моят живот и муотдадох 76 години. Искам да благодаря преди всичко на Общинския съвет, че прие името ми да бъдена тази прекрасна зала. „Двигател”,  който направи революция за спорта е Тодор Попов и неслучайно Пазарджик е основният център в страната за развитието на спорта”, каза в словото си развълнуваният Иван Симеонов. Той се обърна към младите хора с призив да ползват активно спортните съоръжения.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички