Четвъртък, 11 Авг 2022
 
Спорт

Историческо! Катрин Радивчева е втора при жените в плуването за “Каменград“

  15.04.2022 21:24             
Историческо! Катрин Радивчева е втора при жените в плуването за “Каменград“

СОФИЯ. Невиждано представяне на панагюрското плуване на държавното отборно първенство в столицата за мъже и жени направи плувкинята на ПК „Каменград“ (Панагюрище) Катрин Радивчева. Кати спечели второ място при жените в дисциплината 50 м бруст на 50-метров басейн в столичния комплекс „Диана“, а тя е най малката участничка във финалното плуване. Освен че финишира втора, „златната рибка“ от Панагюрище, която не е навършила даже 14 години, постигна високия резултат 34.46 секунди! 

Треньорите Димитър Аврамов и Екатерина Радивчева са на седмото небе от щастие след историческия успех.

„Горди сме с Катрин! Тепърва ще разгръща потенциала си“, развълнувано коментираха пред „Знаме“ от треньорския щаб.

Плувните серии на "Диана" продължават утре и в неделя.

Плувци от Турция, Украйна и Хърватия разшириха географията на държавното отборно първенство за мъже и жени. Участват 511 състезатели от 51 клуба. Първенството е за всички възраст от набор 2009 и нагоре.

Сред заявените за държавното не е Йосиф Миладинов (Младост’91, Пловдив), трениращ в Швейцария. От олимпийците тук е Калоян Левтеров (Славия).

В трите дистанции на гърба участва рекордьорката ни Екатерина Аврамова, състезаваща се за Турция.

Най-възрастният сред плувните асове на държавното отборно първенство в София е 30-годишният Лъчезар Шумков от столичния Спринт.

Прави впечатление отсъствието на лидера на ПСК Черно море и най-опитен състезател на варненския тим Бояна Кирчева. Астери от САЩ ще подсили Георги Цурев, който учи в Бартън Колидж, Северна Каролина.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички