Пазарджик

Зам.-областният управител и началникът на РУО четоха любимите си книги

  15.04.2022 17:14             
Зам.-областният управител и началникът на РУО четоха любимите си книги

ПАЗАРДЖИК. Зам.-областният управител на Пазарджик Петя Цанкова гостува днес в Детски отдел на Регионална библиотека „ Никола Фурнаджиев“ и пред ученици от трети клас от ОУ „Любен Каравелов“ с ръководители Тарашева и Шаркова прочете откъса „Пипи тръгва на училище“ от любимата си детска книжка „Пипи Дългото чорапче“ на Астрид Линдгрен. Проявата бе по повод XVII-я Маратон на четенето, който се провежда от 2 до 21 април т. г., в партньорство с Асоциация „Българска книга“ (АБК) и тяхната Национална кампания „Походът на книгите“. Тази година от Българска библиотечно-информационна асоциация посвещават националния Маратон в памет на Емилия Милкова, дългогодишен член на УС на ББИА, председател на ББИА (2020 – 2021) и един от инициаторите за превръщане на инициативата на РБ „Пенчо Славейков" – Варна „Маратон на четящите хора" в национален.

Децата от ОУ „Любен Каравелов“ бяха подготвили драматизации по приказките „Сливи за смет“ и „Неволята“, в които показаха артистичните си умения, а г-жа Цанкова им пожела да бъдат отлични ученици и да обичат книжките, за да успяват и по-нататък в образованието си. Децата споделиха пред гостенката за книжките, които са прочели с удоволствие и са им станали любими.

Приказката от Ханс Кристиан Андерсен „Дивите лебеди“ пък прочете във Филиала на Детски отдел началникът на Регионалното управление на образованието Дора Дулчева, а третокласниците от Начално училище „Никола Фурнаджиев“ със затаен дъх изслушаха за Елза и нейните девет братя, превърнати от зла магьосница в диви лебеди.

Директорът на РБ“Н. Фурнаджиев“ Лъчезар Риков изказа специални благодарности на г-жа Цанкова и на г-жа Дулчева, които уважиха инициативите на библиотеката и станаха част от Маратона на четенето. Като част от днешната инициатива бе получаването и на читателски карти от библиотеката. Маратонът на четенето в библиотеката продължава с различни инициативи.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички