Понеделник, 18 Юли 2022
 
Пазарджик

Майките отново подреждат великденски базар на Тортата след двегодишно прекъсване

  15.04.2022 08:55             
Майките отново подреждат великденски базар на Тортата след двегодишно прекъсване

ПАЗАРДЖИК. В петък и събота, от 9 до 18.30 часа, дамите от Движението на българските майки (ДБМ) подреждат своя традиционен великденски базар на Тортата. Вълнението им е голямо, защото през последните две години, заради пандемията, базар нямаше. Миналата година той се проведе виртуално, а през 2020 г., в разгара на най-тежките ограничения, напълно липсваше.

- Много се радваме, че тази година успяваме да възобновим традицията. Отново ни подкрепиха много наши приятели и съмишленици от близо и далеч.

Училища и детски градини

от града също се включиха с ентусиазъм. Дори тази година те са повече. Сами ни търсят, за да участват. Благодарим на всички от сърце - разказа пред "Знаме" Гергана Николова от ДБМ - Пазарджик.

Базарът отново ще е много пъстър и богат. Посетителите ще избират измежду най-разнообразни ръчно изработени сувенири, украси, декорации, вещи. Всички те са авторски са дарени с много любов от хора с добри сърца. Както обикновено, повечето предмети са на великденска тематика, но има и други. Ще се предлагат дори

чанти от плат, диадеми

и т. н.

Цените на предлаганите вещи са достъпни, далеч под пазарните.
Събраните средства ще са за проектите на Движението на българските майки. Проект „Спорт за здраве“ например организира посещения на плувен басейн с цел рехабилитация за малчуганите от Центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания. Майките се надяват да съберат повече пари, защото имат идея да започнат да организират и

хипотерапия - конна езда за деца с увреждания

Проектът „Дари обяд“ пък е насочен в полза на деца, които са на целодневна форма на обучение и са от многодетни семейства или са с един родител и т. н.

- На тях им плащаме обяда. Подкрепяме и приемните родители от цялата област. А за малчуганите от центровете за деца в Звъничево, Лесичово, Брацигово и Пазарджик смятаме отново да организираме посещения на театър, кино и да правим работилници по интереси, както беше преди години - казва Гергана Николова. И добавя:

- Изключителна подкрепа всяка година получаваме от Община Пазарджик (предоставят ни безвъзмездно място), както и от Младежкия Дом, където от години съхраняваме сувенирите през двата дни, докато трае базарът.
Мария ДЪБОВА

Със съкращения. Цялата статия - в днешния брой на "Знаме"


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички