Четвъртък, 14 Юли 2022
 
Пазарджик

В понеделник разглеждат заявленията на кандидатствали за ин витро

  14.04.2022 14:11             
В понеделник разглеждат заявленията на кандидатствали за ин витро

ПАЗАРДЖИК. На 18 април (понеделник), от 16:00 часа, ще заседава Комисията "Ин витро". Ще бъдат разгледани заявленията за финансиране от фонд „Ин витро”, постъпили през второто тримесечие на 2021 г. от двойките с репродуктивни проблеми в общината..

Бюджетът на общинския фонд е 50 хиляди лева. Кандидатите за финансово подпомагане за изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодие, подават пакета документи, съгласно правилника в деловодството на Общинския съвет в Пазарджик. Заявленията се разглеждат по реда на тяхното постъпване. Одобрените двойки ще получат до 3000 лева финансова помощ.

Кандидатите трябва да отговарят на следните критерии:

  1. Да са само български граждани, притежаващи постоянен или настоящ адрес на територията на община Пазарджик през последните три години.
  2. Да нямат задължения към Община Пазарджик и данъчни задължения към държавата;
  3. Да са здравно осигурени;
  4. Да не са поставени под запрещение или осъждани за умишлено престъпление от общ характер.
  5. Да са семейства или лица, живеещи на семейни начала, което се удостоверява с копие от удостоверение за сключен граждански брак или при двойките, които са във фактическо съжителство с декларация
  6. Да е налице доказан стерилитет, независимо с женски и/или с мъжки фактор. Удостоверяването се извършва с медицински документи: етапни епикризи, медицински картони, удостоверения от клиники с отразяване факта на лечението на пациента при тях и извършените манипулации. При нужда комисията може да изисква и допълнителни документи и данни от медицинските заведения, както и да извършва проверки и запитвания;
  7. Кандидатстващите за финансиране по програмата, да отговарят на критериите на Наредба №28 на Министерство на здравеопазването от 2007 година, за дейности по асистирана репродукция. Кандидатстването за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодие на двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на община Пазарджик, със средства, предвидени в бюджета на общината, е за един опит в рамките на текущата година и не ограничава правото и възможността за кандидатстване за финансово подпомагане от Центъра за асистирана репродукция, при положение, че не се финансира една и съща процедура.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички