Пазарджик

Музикален празник преди Цветница и Великден тази вечер

  14.04.2022 08:05             
Музикален празник преди Цветница и Великден тази вечер

ПАЗАРДЖИК. В днешния 14 април, в навечерието на Цветница и Великден, от 18.30 часа в зала "Маестро Георги Атанасов", ще има изключителен музикален празник. Под диригентската палка на маестро Григор Паликаров пазарджишките симфоници, заедно с утвърдената пианистка Надежда Цанова, пловдивският камерен хор "Проф. Иван Спасов” с диригент Гергана Люцканова - Петрова и вокални солисти (Евгения Ралчева - сопран, Моника Зашева - мецосопран, Момчил Караиванов - тенор, Любен Байчински - бас) ще представят пред пазарджишките меломани творби на Йоханес Брамс и Лудвиг Ван Бетовен.

Солистката Надежда Цанова е позната на пазарджишката публика като бетовенов изпълнител. Концерт сред концерт тя навлиза в необятна вселена на неговата музика и благоговее пред неговия музикален гении.  Надежда Цанова изнася концерти в цяла Европа, Азия, Америка. Свирила е дори в Харков и Донецк. Като всички нас и тя силно се надява,войната да свърши и отново да свири пред всяка една публика жадуваща да се наслади на изкуството наречено музика ,защото музиката е панацея за всяка болка.

В програмата ще слушаме Серенада № 1, оп. 11 на Брамс и Фантазия за соло пиано, вокални солисти, смесен хор и симфоничен оркестър, оп. 80 на Бетовен.

Михаил ТОДОРОВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички