Пазарджик Спорт

”Лайънс клуб Пазарджик” помага на двама наши европлувци

  12.04.2022 11:44             
”Лайънс клуб Пазарджик” помага на двама наши европлувци

„Лайънс клуб Пазарджик” ще стимулира финансово двама наши изявени плувци-медалисти от Европейското първенство по плуване за хора със специални потребности Emil Open в Бърно. На пресконференция президентът на клуба Николай Бараков, секретарят Тодор Тодоров и финансистът Иван Такев дадоха подробности.

„Знаме” е писал за успехите на еврошампионите Алекс Сърнов и Емил Кондев, които през 2020-а и през миналата година станаха златни медалисти на първенството на Стария континент. През 2021-а Кондев спечели европейската шампионска и вицешампионска титли на 25 м гръб и 25 м кроул на, а съотборникът му в СК „Шампион” Александър Сърнов, грабна сребърен медал на 25 м гръб. Година по-рано Алекс Сърнов стана европейски шампион на 50 м свободен стил и 25 м гръб.

Сега шампионите присъстваха на събитието. Президентът на „Лайънс клуб Пазарджик” връчи сумата от 1510 лева, събрани от „лъвовете” на председателя и треньор в СК „Шампион” Валентин Георгиев, тъй като личният треньор на децата – Петър Георгиев, в момента има служебни ангажименти в София.

„Две деца спечелиха квалификациите и се класираха на Европейското първенство в Бърно. За тях плуването нее само спорт, но е и живот. Ще ги подпомогнем. За нас е гордост, че една мечта може да бъде реализирана”, каза при предаването на парите Николай Бараков.

„С наше решение бяха отпуснати 1000 лева от касата, за да спонсорираме спортистите. След това членове на клуба дадоха лични дарения. На всяко дете са нужни 2500 лева за транспорт, хотел и изхранване по време на първенството. Надяваме се, че и други ще откликнат и ще им помогнат”, поясни и секретарят Тодор Тодоров.

„Благодарим! Надяваме се да ни помагате и в бъдеще. Тази година се проведе първото държавно първенство по плуване за деца със специални потребности, което се яви квалификация за Европейското първенство, и Пазарджик бе домакин. Нашите деца са свикнали да печелят, свикнали са и да губят. Още по-радостното е, че те са щастливи”, коментира Валентин Георгиев. От името на семействата на Емо и Алекс Вили Смоленска също благодари на дарителите. И обеща деца, треньори и родители отново да благодарят след Европейското (то се провежда от 21 до 26 юни) – този път с медали.

Стана ясно, че „Лайънс клуб Пазарджик” е подел още една благотворителна инициатива. Вече е подписан договор за изхранването на 10 наши съграждани по програмата „Топъл обяд”, чийто организатор е БЧК-Пазарджик.

(Зн)

 

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички