Пазарджик Регионът

Д-р Цветелина Спиридонова е ПРЕДПРИЕМАЧ НА ГОДИНАТА-2020-2021

  10.04.2022 14:12             
Д-р Цветелина Спиридонова е ПРЕДПРИЕМАЧ НА ГОДИНАТА-2020-2021

След  София и Париж, Пазарджик се оказа  моето място, зави изпълнителният директор на МБАЛ "Хигия"

ПАЗАРДЖИК. Късно снощи, на 9 април, на тържествена церемония Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик връчи на изпълнителния директор на МБАЛ „ХИГИЯ“ д-р Цветелина Спиридонова приза ПРЕДПРИЕМАЧ НА ГОДИНАТА-2020-2021.

За пръв път наградата се присъжда за две години и за пръв път неин носител е представител на нежния пол. Изборът на Предприемач на годината става на общо събрание чрез гласуване от всички членове на Сдружението. „Наградата е уникална и защото тази година имаше една единствена номинация и всички гласувахме за д-р Спиридонова - защото през тези две години имахме възможност да видим управление на здравно заведение на много високо ниво. В тези трудни години изпълнителният директор на ХИГИЯ показа какво е едновременно да си добър мениджър и добър лекар, да бъдеш пръв във всяко едно отношение – и в разкриването на изнесения кабинет за ковид болни, и в спешното оборудване с нова апаратура, и в обезпечаването с кадри и привличането на много млади специалисти", каза при обявяване на наградата председателят на Сдружението на предприемачите инж. Иван Неделчев. 

Наградата Предприемач на годината се присъжда на д-р Цветелина Спиридонова за успешната ѝ и вceoтдaйнa paбoтa пo вpeмe нa СОVІD кризата, за мениджърските ѝ умения и не на последно място за това, че в тежък период успя да привлече в Пазарджик млади медици“. Това каза при обявяване на наградата председателят на Сдружението на предприемачите инж. Иван Неделчев.

"4000 километра пътувам всеки месец, за да се връщам в родния ми град и да работя сред такава икономическа конкуренция, която ме развива като мениджър. След София и Париж, Пазарджик се оказа моето място. Щастлива съм, че съм тук, че мога да помогна нашите съграждани да се чувстват по-добре. Искрено благодаря за съдействието Ви и за споделеността на трудностите по време на пандемията – без Вас нямаше да се справим, BiPAP апаратите спасиха много животи и, всъщност, вие бяхте част от нас в тази битка“. С тези думи д-р Спиридонова се обърна към членовете на Сдружението на предприемачите, след което обяви, че посвещава наградата на екипа на своя баща - проф. д-р Стайко Спиридонов, създател на първата болница с частна собственост в България и Източна Европа - “Хигия”.

Сдружението присъди и други две награди – за развойна дейност в областта на високите технологии и за предприемач с благотворителни каузи. Наградата за развойна дейност в областта на високите технологии беше връчена на инж. Нишан Бъздигян. През изминалите две години на пандемия и ограничения екипът на РАИС разработи няколко нови модели металорежещи машини с ЦПУ и роботизирани комплекси от няколко машини, обслужвани от един робот.

Наградата за предприемач с благотворителни каузи беше връчена на Иван Иванов за личната му подкрепа и направени дарения за две лечебни заведения за закупуване на апарати за обдишване. 

Събитието уважиха народният представител от 13 МИР Пазарджик Драгомир Стойнев и заместник областният управител на Пазарджик Петя Цанкова. „Възхищавам се на това, което правите. През изминалите две години освен ковид, Вие имахте и други предизвикателства. Имаше една година с много избори, а сега и войната в Украйна, но се надявам по-скоро да се възвърне мирът. Вие сте героите на днешния ден – да създавате бизнес, да осигурявате работни места, да плащате заплати, поздравявам Ви за всичко, което правите – и в професионален и в чисто човешки план“, заяви Драгомир Стойнев. „Усилията, които всички Вие полагате и успехите, които постигате, заслужават адмирации от всички нас - представителите на държавните институции. Със сигурност бизнесът е гръбнакът на местната икономика, а добре развиващият се бизнес е предпоставка за добре развиваща се икономика, конкурентоспособна среда и добри икономически и социални показатели. Поздравявам Ви за смелостта и отговорността в тези тежки години да правите бизнес, иновациите във Вашите компании, Вашата креативност говорят, че не стихват във Вас енергията за развитие. Надявам се, че партньорството ни с Вас ще бъде на необходимото ниво и ще работим за икономически растеж на нашия регион, град и област Пазарджик“, пожела заместник областният управител на Пазарджик Петя Цанкова.

Приветствия към Сдружението и наградените отправиха представители на бизнес сдруженията от Панагюрище и Асеновград. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички