Пазарджик

Довечера Мария Генова представя ”Другата Мария” в галерия ”Георги Машев”

  08.04.2022 14:37             
 Довечера Мария Генова представя ”Другата Мария” в галерия ”Георги Машев”

ПАЗАРДЖИК. Тази вечер от 17.30 часа поетесата Мария Генова ще представи своята книга „Другата Мария“ в художествена галерия „Георги Машев“, съобщи председателят на Дружеството на пазарджишките художници Маргарита Иванова.

„Ще Ви очакваме да присъствате на представянето на книгата на Мария Генова. Ще имате възможност да придобиете нейна стихосбирка, да разговаряте с поетесата и да получите автограф от авторката на прекрасната книга“, коментира Маргарита Иванова.

Мария Генова е родена в Пазарджик. Тя следва славянска филология (профил чешки език и литература). Специализира в Карловския университет в Прага. Работи като преводач и редактор. Първата й стихосбирка „Просто Мария“ излиза през 1992 година. Следват „Бъдеща вина“, „Греховно стреме“, „Затворени градини“, „Следи в сърцето“. Редица нейни стихове са публикувани в престижни издания, като “ Антология на съвременната българска поезия“, „Любовни знаци“, “ Европейска поезия 2000″ и други.

Спътник в живота на поетесата и преодач е известният художник – академик Симеон Спиридонов, който също се очаква на събитието.

(Зн)


Свързани