Четвъртък, 07 Юли 2022
 
Пазарджик

Кметът Тодор Попов: Започваме ремонта на важни пътни артерии в Пазарджик

  06.04.2022 16:45             
Кметът Тодор Попов: Започваме ремонта на важни пътни артерии в Пазарджик

ПАЗАРДЖИК. Общинскатаадминистрация предвижда през настоящата година да бъдат реновирани бул. „Стефан Караджа”, ул. „Кочо Честименски”, ул. „Витоша”, ул. „Цар Калоян”, ул. „Никола Вапцаров”, участък от ул. „Христо Ботев”,  както и 52 улици в населените места.

Официално днес беше даден старт на строително-ремонтните дейности на уличната мрежа в Пазарджик. Преди началото на ремонта на първия обект от Капиталовата програма на Община Пазарджик – бул. „Стефан Караджа”, кметът Тодор Попов заяви, че тази година програмата е амбициозна и обхваща изключително важни пътни артерии. Той даде подробности за предстоящите ремонти и за очакваните ограничения в движението по пътищата.

„Ремонтът по бул. „Стефан Караджа” е чакан отдавна, това е изключително важна пътна артерия, която свързва тежкия трафик от магистрала „Тракия” с път 1-8 – за Пловдив. Успяхме вече да направим пътния възел по ул. „Свобода”, който  излиза при Гробищния парк на разклона. Ремонтът ще включва подмяна на бордюрни тела, частична подмяна на водопровода в източната част на булеварда и полагане на ново асфалтово покритие. В западната лента ще има велоалея по протежението на целия булевард в посока към ул. „Пловдивска”. В средата ще запазим тревните площи. На местата, на които има пътеки от естествени пресичания на гражданите, ще ги направим по-удобни за преминаване. По протежението на булеварда в зелената площ ще монтираме 7-8 беседки, защото този район е известен с многото гълъбари и те ще могат спокойно да се наслаждават на гълъбите си. Догодина ще направим и площадка за кучета, където стопаните им да могат да ги пускат, за да играят”. Това съобщи кметът Тодор Попов преди началото на работата по булеварда.

Кметът уточни, че паралелно с работата по „Стефан Караджа” започва и ремонтът  по  ул. „Кочо Честименски” в участъка от „Стефан Караджа” до „Георги Бенковски”. Ремонтът там включва отново бордюри, ВиК и асфалтова настилка.

„По ул. „Христо Ботев” в частта между „Георги Бенковски” и „ Александър Стамболийски” реновацията също е на тротоари и асфалтова настилка. Предстои ремонт и на ул. „Витоша”  - това е стара улица, с паваж, ще ремонтираме настилка и тротоари”, обясни още той. Ремонтите ще обхванат и ул. „Цар Калоян”, която е много натоварена и оживена. „Тя се намира зад болница „Здраве” непосредствено на входа на ДГ „Снежанка” -  улицата започва от „К. Величков” и свършва на бул. „Александър Стамболийски”, ремонтът ѝ ще обхване ВиК, тротоари и пътна настилка. И последната улица, която е предвидена да бъде реновирана е ул. „Никола Вапцаров”, посочи Тодор Попов. 

„Искам отсега да помоля нашите съграждани за разбиране, защото тези ремонтни дейности ще предизвикат и неудобства. По улиците, които имат четири платна, ще изместваме движението, ще е трудно, но ще има транспортна пропускливост. За малките улици ремонтът е невъзможен без затваряне, така че ще има и такива моменти. Ще положим всички усилия тези ремонти да бъдат направени бързо, за да може в края на лятото да се поздравим с едни реновирани важни пътни артерии, които почти на 100% ще обезпечат трафика да стане по-удобен, а и физическата среда – по-красива”, каза Тодор Попов.

По селата също започват ремонтни дейности. За тази година е предвидено да се реновират 52 улици в населените места. Инвестицията ще е в размер на около 2,5 млн. лева. На част от селата, където не е правен ремонт на централния площад, такъв ще бъде направен. „Правим всичко това, за да може хората да имат самочувствие, да е удобно и безопасно. С това стартираме тази амбициозна програма за годината”, заяви кметът. 

На откриването на ремонтните дейности по уличната мрежа присъстваха още главният архитект Кръстьо Танков, директорът на дирекция „Строителство, транспорт и околна среда” инж. Славка Стойчева, представители на фирмата-изпълнител „Еко Хидро-90”.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички