Пазарджик

По време на разпит мъж удари с юмрук в лицето криминалист

  05.04.2022 11:54             
По време на разпит мъж удари с юмрук в лицето криминалист

Заподозрян в извършване на измама е задържан в РУ-Пазарджик заради нападение над полицейски служител. Случката се разиграла вчера в сградата на полицейското управление в Пазарджик. Баща и пълнолетният му син, и двамата от Пловдив, били призовани да се явят в сградата на управлението. Повод за това било разследване на сигнал за извършена измама спрямо жена, която дала парична сума за ремонт на къщата й.

С двамата започнала беседа, провеждана от служител в сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Всичко протичало съвсем спокойно, когато изведнъж 47-годишният баща станал от стола, разкрещял се и нанесъл последователно удари с глава и юмрук в лицето на криминалиста. Секунди след това белезниците щракнали на ръцете на нападателя. Полицейският служител е прегледан от лекар, за радост, е без сериозни травми и наранявания, освидетелстван е от съдебен лекар в МБАЛ-Пазарджик.

Пловдивчанинът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано бързо производство за нанасянето на телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения.

(Зн)


Свързани