Понеделник, 15 Авг 2022
 
Пазарджик

Жени-любителки рисуваха картини в галерия ”Машев”

  02.04.2022 08:09             
Жени-любителки рисуваха картини в галерия ”Машев”

Скоро там с ръце ще се изработват декоративни красоти

ПАЗАРДЖИК. Седем любителки на изобразителното изкуство хванаха четките и боите и нарисуваха първите си картини. Припомняме, че художествената проява се случва в галерия „Георги Машев“ по инициатива на ръководството на Дружеството на пазарджишките художници.

- Подготвихме интересна композиция, която дамите нарисуваха – поясни неговата председателка Маргарита Иванова. - Колега обясни стъпка по стъпка как може най-лесно да се изобрази композицията и как да се съчетаят цветовете. Рисувахме с акрилни бои върху платно с малък размер с цел реализирането на картината да е в рамките на 2-3 часа.

Участничките отнесоха в домовете си първата си рисунка с много радост. Атмосферата бе невероятна – жените на възраст от 25 до 50 години рисуваха с любопитство и интерес и се забавляваха, попаднали в друго измерение на изкуството.

Следващото любителско рисуване ще е през април, уточни председателката и обеща повече информация за него.

Тя обяви, че в скоро време галерията ще се превърне в място за нови изяви – моделиране, изработване с ръце на декоративни красоти.

- Като творци правим възможното хората да се откъснат от нелекото ежедневие и да усетят очарованието на изкуството, сътворено лично от тях, допълни Маргарита Иванова.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички