Пазарджик

Малика е първото украинско бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик

  01.04.2022 14:54             
Малика е първото украинско бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик

Родителите й пожелаха да е здрава, да се радва на живота и никога да не разбира какво е войната

Малика е първото украинско бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик. Малкото момиченце се ражда в 1.15ч. през нощта на 1 април. За нормалното раждане на 24-годишната Надежда Гайдаржи помага дежурният екип начело с акушер -гинеколог д-р Иван Китов и акушерките Лазарина Ранчева и Запринка Димитрова,и неонатолог д-р Татяна Андреева. Малката Малика тежи 2700г. и е с дължина 47см. Тя е първото дете за бесарабската българка Надежда и нейния украински съпруг Иван.

Двамата бягат от Одеса, където живеят на 11 март, след като близо до района, където живеят започват да падат бомби. След повече от два дни пътуване с кола двамата пристигат в Пазарджик. Надежда е консултирана от началника на АГО на МБАЛ-Пазарджик д-р Илиян Траянов след пристигането и в Пазарджик. Той проследява последните седмици от бременноста й.

„Раждането протича нормално, без усложнения. Бебето и родилката са добре и съвсем скоро ще бъдат изписани от отделението. Максимално помогнахме на жената, защото беше стресирана. Сега се надяваме да е спокойна. На всяка родилка сме готови да помогнем, независимо откъде е.“, заяви д-р Илиян Траянов.

Младата майка благодари на отделението за грижите, които полагат за нея и новороденото и момиченце. Надява се съвсем скоро войната да свърши и да могат да се приберат в Одеса.. На това се надява и съпругът й Иван. Името на момиченцето не е избрано случайно .

"Малика е нашата принцеса, нашият малък ангел, който дойде в живота ни, за да ни донесе радост“, заявиха развълнуваните родители. Те пожелаха на малкото момиченце да е здрава , да се радва на живота и никога да не разбира какво е войната и колко болка носи.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички