Пазарджик Спорт

Направихме първия Държавен шампионат по плуване за деца и младежи с интелектуални затруднения

  28.03.2022 07:36             
Направихме първия Държавен шампионат по плуване за деца и младежи с интелектуални затруднения

ПАЗАРДЖИК. Областният град бе домакин на първия Държавен шампионат по плуване за деца и младежи с интелектуални затруднения. Състезанието бе организирано от СК „Шампион“, с подкрепата на Община Пазарджик, ФАФА-България и фирма „Делфина“.

Участваха най-добрите 45 деца от 7 клуба в България, които премериха сили във всички плувни стилове в дистанциите от 25 м, 50 м и 100 м.

Държавното първенство бе открито от бронзовата медалистка от Рио и председател на Сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова. Домакините от СК „Шампион“ взе участие с шестима състезатели, като Димитър Йончев откри шампионата с демонстративно плуване, с което си спечели медал, плувни очила и грамота за участие.

Общо шампионите на треньора от СК „Шампион“ Петър Георгиев завършиха тежкия шампионат с 5 златни, 4 сребърни и 1 бронзов медал, плюс купа за най-добър състезател, грамоти и лакомства. Което бе повод за изказването, че СК „Шампион“ е матрица за шампиони.

Виктор Митев, който е само на 7 години, дебютира с батковците до 16 години и успя да завърши успешно и двете си плувания.

Петър Бозев завоюва бронзов медал на 100 м свободен стил.

Христиан Петров стана държавен шампион с две титли на 25 м и 50м бруст, както и вицешампион на 25 м гръб.

Емил Кондев завоюва два сребърни медала на 50 м и 100 м в същия стил.

Алекс Сърнов показа голям напредък във всички дисциплини, като стана шампион на 25 м свободен стил,25 м гръб, 50 м свободен стил и остана на една десета от първото място на 50 м гръб. С тези резултати Алекс бе награден с купа за най-добър състезател при момчетата и плувни очила от спонсорите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички