Пазарджик

Търговският парк ще включва детски кабинети, шадравани и площадки на 33 дка площ

  10.03.2022 14:55             
Търговският парк ще включва детски кабинети, шадравани и площадки на 33 дка площ

Към 15-те магазина на реномирани марки е предвидено отварянето на още едно крило

ПАЗАРДЖИК. Днес бе направена първата копка на Търговския парк на околовръстния булевард „Стефан Стамболов”. Търговският парк ще бъде зад „Практикер” и „Технополис” (двора на бившия месокомбинат „Родопа”), а рязането на лентата се очаква на Димитровден.

Паркът ще е на 33,2 дка площ и вече писахме, че там ще бъдат разположени над 15 магазина на 12 000 кв. м чиста магазинна площ. Мащабната инвестиция ще даде работа на около 220 човека, а в бъдеще се предвижда отваряне на ново крило магазини. Това стана ясно вчера на официалната първа копка Веригата за бяла, черна и IT техника „Технополис” е собственик на терена и инвеститор в проекта.

Първата копка бе направена от кмета на Пазарджик Тодор Попов и от Тодор Белчев - председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг”. Поздравления отправиха областният управител Иван Васев и представителят на главния изпълнител „Балканстрой” Владимир Владимиров.

Писахме, че наематели ще бъдат магазин за дамскa, мъжка и детска мода LC Waikiki, Jysk, New Yorker, DM, KiK, Sport Vision, Mat Star, Pepco, модни стоки Pause Jeans и други.

Шефът на борда на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев поясни, че е избрал Пазарджик да бъде първият град, където ще се реализира този проект. „Отне ни време да направим сглобката между големи фирми, предимно чужди… Паркът ще бъде едно приветливо място –

не сме отсекли нито едно дърво

Освен зелените дърветата и зелените площи, запазваме и малкия жилищен блок – там смятаме да направим детски кабинети -  за рисуване и музикален. Ние инвестираме от Силистра до Кърджали и от Сандански до Видин, но за инвеститор като нас наистина е впечатляваща възможността да работиш лесно с една община. А с община Пазарджик се работи чудесно”, подчерта Белчев. „За това благодаря на г-н Попов за организацията, която е създал.

По тази причина от 4 или 5 проекта, които имаме, започваме първо от Пазарджик

На свой ред кметът Тодор Попов пък коментира, че явно репутацията на общината е достатъчно добра в очите на големите инвеститори. И изтъкна, че това е благодарение и на институциите – Областната управа, полиция, пожарна…

„Няма да наруша традицията като кажа, че днес е поредният хубав ден за нашия град. Защото тази инвестиция от милиони левове

ще благострои това запустяло от години място и ще го направи красиво и полезно

По-важното е, че след приключването на тази инвестиция ние, жителите на цялата област, ще имаме като потребители достъп до такива марки и магазини, които досега търсехме в София и Пловдив. Изключително горд съм, че г-н Белчев прави вече трета инвестиция в Пазарджик - след „Технополис” и „Практикер”. Но за да идват такива мащабни инвеститори тук, това означава доверие. Тук няма дребни схеми, няма едри рекети, няма мотане и бавене, работи се оперативно и бързо, затова всички инвеститори идват тук и са доволни. Не без значение е и това, че в нашия град покупателната способност е такава, че оправдава подобен тип инвестиции. А това говори добре за стандарта на живот тук.

Никой не прави инвестиции в градове със затихващи функции, а там, където има бъдеще, постоянно нарастващ стандарт и административно спокойствие

Тези три характеристики ме правят горд”, каза кметът и благодари на Тодор Белчев и за предоставянето на първия етаж от жилищния блок за творческа среда на децата на Пазарджик.

Проектът предвижда и удобен и безплатен паркинг, като новопостроените паркоместа ще бъдат 210 и ще бъдат приобщени към паркинг зоната на двата хипермаркета „Технополис“ и „Практикер“. Предвидени са и зарядни станции за електромобили. Мястото е удобно и комуникативно и се обособява голяма търговска зона с богато разнообразие от магазини за дома, семейството и свободното време.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички