Пазарджик

Тази вечер е откриването на Зимните музикални вечери

  27.01.2022 16:12             
Тази вечер е откриването на Зимните музикални вечери

ПАЗАРДЖИК. Тази вечер започва 47-ото издание на Международния фестивал „Зимни музикални вечери - Проф. Иван Спасов”, който ще продължи до 30 януари. Откриването ще е под палката на маестро Григор Паликаров, който ще дирижира програмата в първата вечер. Гост-солист ще е Иван Янъков - пиано.

Втората фестивална вечер по традиция е с камерен концерт - ще гостуват музикантите Гергана Русекова - мецосопран и Симеон Златков – пиано. Ще чуем едни от най-хубавите вокални произведения на Франц Шуберт - вокален цикъл „Зимен път".

Третата вечер е рецитал на един от най-добрите световни пианисти Алесандро Марано /Италия/.

Фестивалът ще завърши под диригентството на Игор Вербицки /Русия/ и солист Деница Лафчиева - кларнет.

По традиция в рамките на Зимните музикални вечери се провежда концерт – матине с участието на млади изпълнители от музикалните паралелки и школи в Пазарджик, който ще се бъде на 30 януари /неделя/, от 11.00 часа.

Съпътстващата програма включва изложба под наслов „Класическата музика и Пазарджик“ с материали от  Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев“ – Пазарджик и Регионалния исторически музей – Пазарджик. Интересът на публиката ще бъде провокиран от  оригиналните костюми на проф. Иван Спасов и примабалерината София Бобчевска. Изложбата включва още снимки, грамоти, плакети и орден "Св. св. Кирил и Методий" - I степен, с които са наградени Симфоничен оркестър - Пазарджик и музикално дружество "Маестро Г. Атанасов".  А РБ „Никола Фурнаджиев“ ни запознава е с личностите на Маестро Г. Атанасов и проф. Иван Спасов  чрез литературни текстове  и публикации  в периодичния печат от преди повече от век.

Изложбата ще бъде открита тази вечер в 18 часа.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички