Четвъртък, 12 Май 2022
 
Други

Над 400 подписа са събрани в памет на озвучителя на хората на Тортата

  22.01.2022 07:26             
Над 400 подписа са събрани в памет на озвучителя на хората на Тортата

Целта е да се осигури жилище за приятелката му и тяхната невръстна дъщеричка

Повече от 400 души са подписали подписката, целяща да се осигури общинско жилище за невръстната дъщеричка и приятелката на Тодор Ташев. Тя бе подета от гражданското обединение „В памет на Тоше“, с участието на гражданската инициатива „Хора на хората" - Пазарджик.

Тодор Ташев бе част от „Хора на Хората“. Това са хората – млади и стари, които от 6 години вият хора на Тортата в неделните дни защото искат да се възобнови и съхрани старата българска традиция. Доброволно и с голямо удоволствие Тодор озвучаваше хората със

своя собствена техника и музика

Младият мъж се е включвал с охота и в други обществени дейност, в това число за събиране на дрехи, храна и домакинска техника за социално слаби мъже, жени, деца и семейства от общината. За празниците е подпомагал възрастни и самотни хора с доставянето на хранителни пратки.

- Всичко това Тоше правеше с голямо вътрешно убеждение, че го върши в полза на хората и го чувстваше като своя съдба, докато смъртта не го отдели от нас – казват неговите приятели и съмишленици.

Тодор Димитров Ташев е роден на 01.05.198З г. в Пазарджик със сърдечния проблем „Транспозиция на големите артерии".

Той е едно от петте деца в България, оцелели след операция по Сенинг,

извършена от професор Чирков, при която му е поставен електростимулатор (пейсмейкър). След  като завършва, работи както в производството, така и в обществените дейности.

На 08.05.2021 г., въпреки усилия на лекарите, Тодор Ташев издъхва, вследствие на сърдечен проблем. Междувременно той и приятелката му, с която живее, очакват дете. Само два дни след смъртта на бащата, се ражда неговата дъщеричка, който той не успява да види.

Младата майка Нонка Минова живее с детето и възрастната си майка в Априлци. Тя

изпитва големи затруднения с отглеждането на малката

Общественият транспорт е ограничен, битовите условия са лоши, банята и тоалетната се намират далеч от жилищната страда. Самата сграда пък е стара паянтова постройка, състояща се от две малки стаи, коридор и избено помещение, ползващо се за кухня.

Ето защо инициаторите на подписката отправят гореща молба към кмета на общината Тодор Попов:

„Голямата ни молба е майката на Стела - Нонка Минова, като самотна майка, която разчита единствено на доходите от майчинството си и не може да позволи жилище на свободен наем, да бъде подпомогната с

общинско жилище от фонда на Общината,

тъй като се нуждае от добри условия за отглеждане и възпитанието на детето си, за да израсте в една по-добра среда, жизненоважна за възпитанието и отглеждане на Стела.“

Към молбата ще бъдат приложени и събраните подписи. Тяхното набиране продължава и в момента. Който желае, може да се подпише всеки ден в магазин "Палави крачета" (до Колоната), от 10 до 18 часа (почивен ден – неделя). Може да се подпишете на хорото на Тортата в неделя, между 16.30 и 18.30 часа.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички