Понеделник, 09 Май 2022
 
Регионът

Две бебета се родиха на Бабинден в „Уни Хоспитал“

  21.01.2022 11:02             
Две бебета се родиха на Бабинден в „Уни Хоспитал“

ПАНАГЮРИЩЕ. Момиченце и момченце се родиха тази сутрин в Отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Началникът на отделението д-р Мерал Ефендиева пожела през цялата година поводите за радост за целия ѝ екип да са многобройни. Д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на лечебното заведение, благодари за професионализма, всеотдайността и отговорността на специалистите и пожела да продължат да пазят благородството на най-чистия момент в човешкия живот.
Колкото са пръските във въздуха, толкова да са децата през годината, както се плъзга сапуна в ръцете ни, така да е лесно раждането на майките, бяха част от благопожеланията отправени днес, 21 януари – Ден на родилната помощ, в МБАЛ „Уни Хоспитал“.
Празникът продължи по стар български обичай - с ритуал. Бъдеща майка, родила първата си рожба в здравното заведение, помогна в знак на благодарност на акушер-гинеколози, акушерки, неонатолози, педиатри да измият ръцете си.
Обредността през днешния ден, популярен в българската народна традиция като Бабинден, е свързана със засвидетелстването на почит и уважение към всички, които помагат за появата на новия живот.
(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички