Четвъртък, 21 Апр 2022
 
Крими

Полицейският бюлетин на 17 януари 2022 г.

  17.01.2022 11:09             
Полицейският бюлетин на 17 януари 2022 г.

Двама извършили кражби на мобилни телефони са установени и задържани от служители на група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера. В края на миналата седмица в полицейското управление в Пещера постъпили сигнали от две жени, живеещи в родопския град. Едната от тях съобщила, че неизвестен е проникнал в къщата и, след което отмъкнал скъп мобилен телефон „Самсунг“. Малко по-късно същата участ сполетяла и другата пещерка, която в близост до дома си също се простила със смартфон. Било проведено разследване от местни криминалисти, които стигнали до самоличността на апаша. Оказало се, че това е 17-годишен тийнейджър от баташкото село Нова Махала. Телефоните са открити и иззети, а по случаите се водят преписки, които са докладвани на прокуратурата.

Малко след полунощ в неделя в РУ-Пещера се получил сигнал от 44-годиен собственик на магазин за мобилни телефони. Той съобщил, че успял да залови мъж, който разбил входната врата на обекта и направил опит да открадне мобилни телефони. Незабавно на мястото пристигнал дежурен полицейски екип, който задържал 24-годишен пещерец. В него униформените открили 8 смартфона, които той направил опит да открадне от магазина. Апаратите са иззети, а по случая се води бързо производство.

Две полицейски производства са образувани спрямо шофьори през уикенда. В събота вечерта на улица в беловското село Габровица автопатрул при РУ-Септември извършил проверка на лек автомобил „Ауди“. 40-годишният водач от вълчедръмското село Септемврийци бил тестван с дрегер. Уредът отчел 1.39 промила концентрация на алкохол. На улица в Панагюрище автопатрул засякъл „Лада“ без регистрационни табели. Зад волана и бил 59-годишен жител на средногорския град. Той не е регистрирал по законоустановения ред леката кола. И по двата случая са образувани бързи производства.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички