Понеделник, 25 Апр 2022
 
Регионът

Юбилейна камбана ще възвести 100-годишнината на ИСУ „Васил Левски”

  17.01.2022 06:36             
Юбилейна камбана ще възвести 100-годишнината на ИСУ „Васил Левски”

ВЕЛИНГРАД. Юбилейна училищна камбана вече е монтирана под Арката на знанието в двора на ИСУ „Васил Левски”, похвалиха се в последното си предаване репортерите на „Междучасие ТВ-Новини” – средношколската телевизия на учебното заведение, което може да гледате и в YouTube. Гласът на камбаната за пръв път ще се чуе при тържественото отбелязване на стогодишния юбилей, който иновативното средно училище чества тази година. На медния символ на знание и мъдрост има надпис „2022 – 100 години просвещение”.

Пред „Знаме” директорът Емил Моллов съобщи, че вече е готова и празничната програма, която е наситена със събития. Тържествата ще се проведат под патронажа на кмета на Велинград д-р Костадин Коев. Те започват от 10 часа на 28 април (четвъртък) на площад „Николай Гяуров” с поздрав от детските градини на община Велинград. На следващия ден на същото място, но от 18 часа, е ред на поздравите от училища на община Велинград и община Ракитово. На 30 април (събота) от 10,30 часа започва Денят на випуските на ИСУ „Васил Левски“ в училището. Програмата продължава с поздрав от читалища на община Велинград и община Ракитово (4 май), Ден на фолклора и танцовото изкуство (5 май), Ден на поп и рок музиката (9 май), Ден на театралното изкуство (10 май), Ден на талантите на СУ „Васил Левски“-Велинград (12 май). Големият Празничен ден „100 години Просвещение“ е на 13 май. В 11 часа в училищната зала „Дебати и презентиране“ започва Празничен Педагогически съвет на СУ Васил Левски“, официалните гости ще бъдат посрещани от 16 часа в новоизградения модерен STEM център „3–К“. От 17,15 часа започва празнично шествие до площад „Николай Гяуров“, а от 18 часа е началото на празничен концерт „100 години Просвещение“ в народно читалище „Отец Паисий“.

В „Междучасие ТВ-Новини” също са на празнична вълна още от миналата година. По повод юбилея те стартираха рубрика „100 години просвещение”, в която представят бивши дългогодишни учители. Последният гост е Виолета Крантева – учител по музика, работила в СУ „Васил Левски” в продължение на 18 години, а освен това и организирала срещи-концерти във Велинград на имена като Силвия Кацарова, Мая Нешкова, Росица Кирилова, Тео от „Тоника”… По нейна музика е създаден и химнът на училището (текстът е на Екатерина Михайлова).

„Винаги съм се старала да предразположа децата с много спокойствие, лъчезарност и вдъхновение, и те са ми откликвали”, казва г-жа Крантева пред репортерите. И добавя, че ако зависи от нея, би въвела повече часове по музика.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички