Регионът

Стрелча отбеляза 144 години от Освобождението си

  14.01.2022 15:21             
Стрелча отбеляза 144 години от Освобождението си

На 13 януари 2022 г. пред паметника на полковник Тимирязев се състоя тържественото честване на 144-та годишнина от освобождението на града от османско владичество. В присъствието на кмета на община Стрелча инж. Георги Павлов, първият секретар на посолството на Руската федерация в Република България г-н Евгений Меркулов, г-жа Надежда Воробьова – аташе към посолството,  ученици и учители от СУ „Св.Кирил и Методий”, учители  от ДГ „Д-р Стайко Стайков”, Общинска администрация  и много граждани, заместник-кмета на общината г-н Васил Кацаров произнесе тържествено слово.
Стихотворението „Здравствуйте братушки”, написано през победоносната 1878 г. от народния поет Иван Вазов прозвуча в изпълнение на Стиляна Шотлекова, ученичка от СУ „Св. св. Кирил и Методий”.
Венци и цветя пред паметника на предводителя на отряда, освободил Стрелча - 4-ти дивизион на Екатеринославския  драгунски полк - полковник Николай Аркадиевич Тимирязев бяха положени от Кмета на община Стрелча, Общински съвет, Посолството на Руската федерация в България, Исторически музей, НЧ „Просвещение-1871”, ДГ „Д-р Стайко Стайков”, Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Общинската организация на Българския антифашистки съюз и от граждани.
(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички