Крими

Полицейският бюлетин на 13 януари 2022 г.

  13.01.2022 11:43             
Полицейският бюлетин на 13 януари 2022 г.

Трима извършители на кражби са установени от служители на полицейските управления в Пещера и Септември. На 7 януари в РУ-Пещера била образувана преписка по жалба на 38-годишен пещерец. Той съобщил, че неизвестен е проникнал в къщата му и отмъкнал електро-акустична китара и телевизор. В резултат на проведеното разследване от служители на група „Криминална полиция“ било установено, че автор на посегателството е 39-годишен криминално проявен жител на родопския град. Откраднатите вещи били открити у него, а материалите от разследването са докладвани на прокуратурата.

Двама жители на Септември и село Лозен подали оплаквания в местното полицейско управления за това, че им липсват велосипедите. При единия кражбата била извършена от жилището, а при втория от района на железопътна спирка в септемврийското село Ковачево. При извършените действия по разследването криминалисти от РУ-Септември установили, че извършители на кражбите са 27-годишен мъж от Септември и 23-годишен от село Ковачево. И в двата случая велосипедите били открити и иззети от полицията.

Млад шофьор, притежаващ наркотици и управляващ автомобил под тяхното въздействие, е задържан от автопатрул при РУ-Пазарджик. Малко след полунощ в сряда на улица в областния град автопатрул извършил рутинна проверка на лек автомобил „Фиат“. 28-годишният шофьор от село Калугерово бил тестван с дрегер, като пробата му за употреба на наркотици отчела положителен резултат. Той предал доброволно на униформените и неголямо количество амфетамин. Дрогата е иззета, а водачът задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него са образувани бързи производства.

Криминалисти от РУ-Пазарджик установиха самоличността на вандал. През октомври миналата година 38-годишна жителка на областния град депозирала жалба в полицейското управление. Тя уведомила полицаите, че неизвестен е срязал задната гума на паркирания и лек автомобил. След близо тримесечно разследване органите на реда установили, че автор на посегателството е 50-годишен мъж от Пазарджик. Той не е задържан поради здравословни проблеми, а случая ще бъде докладван на прокуратурата.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички