Понеделник, 09 Май 2022
 
Пазарджик

Симфониците свирят с италиански кларнетист в Пазарджик

  13.01.2022 07:55             
Симфониците свирят с италиански кларнетист в Пазарджик

Тази вечер, на 13-ти януари, ​италианският кларнетист Клаудио Мансути ще свири в концертна зала „Маестро Георги Атанасов“ в Пазарджик заедно със симфоничния оркестър на областния град. Началото на концерта е в 18:30 часа. Входът е свободен.

Мансути ще изпълни за пазарджишката публика Концерт за кларинет и оркестър в ла-мажор от Лудвиг ван Бетховен. В концерта ще прозвучи още Симфония №8, „Недовършена“ от Франц Шуберт. Диригент ще е младият Симон Павлов. Талантливият старозагорец е студент в НМА, в класа на маестро Григор Паликаров.

Клаудио Мансути завършва кларинет с отличие в консерваторията „Дж. Томадини” в Удине при Маестро А. Печиле, а по-късно учи при Маестри П. Борали (RAI-Милано), и К. Лайстер (Берлинска филхармония). Лауреат е от пет конкурса за камерна музика на национално и международно ниво. Мансути има опит в организацията и като художествен директор на музикални прояви. От 1991 г. той е художествен директор на театър „Луиджи Бон” в Удине и на фестивала „Карниармони”. Той е редовен сътрудник на струнния квинтет на Берлинската филхармония, заедно с квартет „Янацек” е основател на ансамбъл „Вариабиле” (камерна група, с която има редовни гастроли в цяла Европа). През 2001 г. получава наградата „Moret d’aur” за Културна личност на Годината във Фриули, Венеция-Джулия.

 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички