Регионът

Най-съвременната методика в радиохирургията в Онкологичния център „Уни Хоспитал“

  12.01.2022 09:57             
Най-съвременната методика в радиохирургията в Онкологичния център „Уни Хоспитал“

ПАНАГЮРИЩЕ. През последните години стереотактичната радиохирургия се утвърди като един от най-надеждните методи за системно лечение на пациенти с метастатично заболяване.

Онкологичен център „Уни Хоспитал“ вече разполага с HyperArc HD – най-съвременната методика в радиохирургията, която дава възможност за едновременно облъчване на множество метастази в областта на главата и съкращава времето за облъчване. Изцяло автоматизирано-роботизираните движения позволяват лечението да започне и да бъде проследено без последващи влизания в залата за провеждане на лъчетерапия.

Заедно с това HyperArc HD методиката се справя успешно с едно от големите предизвикателства в областта на стереотактичната радиохирургия – максималното запазване на здравите тъкани. Облъчването при тази методика е не-компланарно (облъчване от множество входни точки, осигурено чрез ротация на пациентската маса), като по този начин дозата, получена в околните тъкани, е много по-малка. Това, от своя страна, осигурява възможност за последващо лечение, ако такова е необходимо.

Благодарение на методиката HyperArc HD, прилагана от екипа на отделението по Лъчелечение в Онкологичен център „Уни Хоспитал“, пациентите с множество мозъчни метастази ще имат възможност за оптимално и навременно лечение и значително подобрение на качеството на живот.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички