Регионът

Кметът Младенов награди най-добрите спортисти на община Пещера за 2021 година

  22.12.2021 12:04             
Кметът Младенов награди най-добрите спортисти на община Пещера за 2021 година

ПЕЩЕРА. Тридесет и седем спортисти на общината бяха удостоени с почетни плакети и грамоти като най-добри в своя спорт за 2021 година. На официална церемония в Художествената галерия кметът Йордан Младенов награди шампионите и призьорите в 8 вида спорт с надеждата всички да израснат и постигнат успехите на големите пещерски спортисти, начело със Серафим Тодоров, представил страната в Европа и света.

„Мили младежи, обръщам се към вас с благодарност за това, че се състезавате и побеждавате, че прославяте името на Пещера! Пожелавам на всички жажда за победи и амбиция, за да ги постигате! Благодаря ви, че утвърждавате нашия град като един уникален за България модел за устойчиво развитие и бъдеще на спорта. Растете здрави и честити и знайте, че всички ние ще ви помагаме от сърце!” – с тези думи се обърна към наградените кметът Младенов в присъствието на своите заместници Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова. Тук бяха треньори на отборите, родители, приятели и гости.

Йордан Младенов се възползва от възможността за първи път да презентира идеята си за изграждане на многофункционална спортна зала в града. Пред спортните деятели той показа как ще изглежда съоръжението, което се предвижда да бъде изградено в двора на бившата Казарма. По първоначален план се предвижда залата да разполага с басейн с полуолимпийски размери – 25/50м с възможност за провеждане на състезания.

Плувният закрит басейн ще бъде с подходяща облицовка за провеждане на тренировки, обслужващите зони ще бъдат с противохлъзгава настилка от гранитогрес. Стените ще са с видими термопанели. Таванът на салона е с видима метална конструкция и термопанели. В залата ще може да се практикуват волейбол, баскетбол, тенис на маса, бокс, борба и други спортове, които се провеждат на закрито.

Видимо впечатление от новината за придобивката, младежите обещаха да не жалят сили и старание и да продължават да славят Пещера с нови постижения. В края на срещата отличените спортисти пожелаха да увековечат в снимки успехите си, заедно с ръководството на Общината.

Ето кои са наградените спортисти :

ФУТБОЛ

Борис Жилев, Камен Аврамов, Георги Харизанов, Ангел Семерджиев, Кристиян Кънчев, Беркан Фейзула, Алекс Ходжов, Темистоклис Адамантидис, Кязим Халибрямов, Стефан Харизанов, Илия Тянев, Нихат Бошнаков, Георги Томов, Методи Клисуранов, Мартин Каменов, Стоил Миразчиев.

БАДМИНТОН

Клавдия Делчева, Кристина Ангелова, Вивиана Костадинова, Теодора Петрова, Каталина Панайотова.

ТЕНИС НА МАСА

Онур Ахмет, Камен Аврамов, Илия Бозов, Мартин Маринов, Георги Харизанов.

РАКЕТОМОДЕЛИЗЪМ

Георги Башкехайов, Андон Георгиев, Владимир Козарев.

ШАХМАТ

Пламен Стоянов

СКИ

Марияна Якофова

ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ

Ален Садарзански

ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

Елена Николова, Мария Цветкова, Надя Таскова, Сияна Мирчева, Дея Зайчева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички