Крими

Полицейският бюлетин на 10 декември 2021 г.

  10.12.2021 12:11             
Полицейският бюлетин на 10 декември 2021 г.

Продължава работата но изясняване на взломни кражби на територията на Септември. Както вчера съобщихме извършители на кражба са задържани от криминалисти при РУ-Септември. Апашите отключили паркиран лек автомобил и от жабката отмъкнали пари и документи. В резултат на проведеното разследване криминалистите стигнали до самоличността на извършителите. Оказало се, че това 23-годеишен мъж и негов 17-годишен съучастник, и двамата от Ихтиман. В хода на работата с извършителите полицаите установили, че те са автори и на взломна кражба от хранителен магазин. През ноември „Дуото“ проникнало в търговския обект разбивайки входната му врата. От там успели да откраднат 25 стека с цигари от различни марки и близо 800 лева оборотни пари. Работата по случаите продължава. Изяснява се съпричастността на ихтиманците и към други посегателства на територията обслужвана от РУ-Септември.

Криминалисти от РУ-Септември установиха и задържаха крадец на яре. В средата на ноември в управлението бил получен сигнал от 62-годишен мъж от Белово. Той информирал полицаите, че ловък апаш отмъкнал яре от пасящото му стадо в землището на Белово. Служители на група „Криминална полиция“ при РУ-Септември предприели разследване и след близо три седмици усърдна работа установили, че автор на кражбата е 63-годишен жител на септемврийското село Семчиново.

Поредния млад мъж притежаващ наркотици е задържан от служители на полицейски участък „Изток“ при РУ-Пазарджик. Вчера на една от улиците в едноименния квартал автопатрул на участъка засякъл 27-годишен мъж от село Братаница. Последвала проверка, при която било установено, че той носи в себе си20 полиетиленови топчета и още 16 пликчета-тип спейсбек всичките съдържащи суха листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Общото количество на намерената дрога е малко над 10 грама. Тя е иззета, а притежателят и задържан в ареста. По случая се води бързо производство.

Двама са задържани заради вандалски прояви. В сряда вечерта в РУ-Септември се получил сигнал, че неизвестен е повредил четири пътни знаци, които били разположени на централния булевард в Септември и са собственост на общината. Служители на управлението незабавно предприели разследване и бързо установили, че автор на посегателството 21-годишен жител на същия град. Той е задържан, а спрямо него образувано бързо производство.

Вчера сутринта в РУ-Пазарджик позвънил притеснен гражданин с информация, че мъж с нож върви по улицата и поврежда автомобили. Незабавно на мястото бил изпратен дежурен автопатрул. Униформените установили, че това е 25-годишен пазарджиклия. Той вървял с нож в ръката си и надраскал с него предните капаци на два паркирани  автомобила – джип „Хюндай“ и лека кола „Мерцедес“. Мъжът бил задържан незабавно, а малко по-късно настанен за лечение в Държавна психиатрична болница.             

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

 

 

  

 

          

          

          

          

          


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички