Четвъртък, 03 Мар 2022
 
Регионът

Второ училище прие пътуващата изложба ”Крепостта Перистера – минало и настояще”

  25.11.2021 14:28             
Второ училище прие пътуващата изложба ”Крепостта Перистера – минало и настояще”

ПЕЩЕРА. Днес СУ "Св. Климент Охридски" стана официален домакин на пътуващата изложба, с рисунки и фотографии, "Крепостта Перистера - минало и настояще". Това е второто училище, в което се експонират творбите, създадени в рамките на инициирания и финансиран от "Биовет" АД, втори общински конкурс "Пещерските будители" 2021 г.

Най-добрите рисунки и фотоси бяха отличени с парични награди още на 1 ноември, Денят на народните будители, когато се състоя церемонията по връчването на наградите в крепостта Перистера. Възпитаниците на СУ "Свети Климент Охридски" успяха да завоюват призови места в трите категории, в които имаха право да участват - литература, изобразително изкуство и фотография. Общо 14 ученици от училището представиха свои творби, а наградени бяха: Нил Пехливан, Иван Карамитев, Радослав Якимов, Ивет Кузева, Веселина Мишеморова, Леа – Катрин Ринтелман, Селин Арнаудова, и Маргарита Дерменджиева.

"Най-напред искам да благодаря на ръководството на "Биовет" АД за добрата инициатива, която поддържа знанията ни за миналото и настоящето на града." - заяви директорката на училището Павлина Шопова - Начкова по време на откриването на изложбата във фоайето на втория етаж на гимназията. "Аз искрено се надявам този конкурс да се превърне в традиция, благодаря на колегите - Нели Славова, Валентин Стоянов, Милена Балтаджиева, които подготвиха децата да се включат в конкурса и най-вече на децата, които участваха и спечелиха награди. Вие сте гордост за нас, благодарим ви!" - каза още г-жа Начкова.

От името на ръководството на "Биовет" АД тя получи и "Благодарствена грамота", която ѝ бе връчена от представителя на "Биовет" АД - Георги Щерев.

Той благодари за добрата екипна работа на педагогическия колектив и учениците, която се отблагодари с много призови места в конкурса.

Всяко от децата участвали в конкурса получи флаш-памет със запис на церемонията от крепостта Перистера и сборник с всички конкурсни работи. Те бяха събрани в книга и издадени от "Биовет" АД.

Всяко училище вече е получило или ще получи екземпляри за училищната си библиотека. Сборникът може да бъде намерен и в читателския отдел на читалищната библиотека в "Развитие".

На 3 декември изложбата ще бъде открита в  ОУ"Патриарх Евтимий" – третата спирка на пътуващата експозиция.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички