Спорт

Евгени Игнатов от „Хебър”: Вярваме, че можем да играем в елита

  27.11.2021 06:26             
Евгени Игнатов от „Хебър”:  Вярваме, че можем да играем в елита

 

Посветих втория гол на стадион „Ивайло” на рожбата ми и на жена ми

Вторият капитан на „Хебър” Евгени Игнатов-Бамзе е универсален футболист и успешната му игра и по двата фланга на атаката бързо го направиха любимец на феновете. Роден е в Ловеч на 04.06.1988 г. Играл е за „Сливен”, „Чавдар” (Етрополе), „Спортист” (Своге), „Видима-Раковски”, „Академик” (Свищов) и „Кариана”, където бе капитан и основен двигател на тима. Бил е голмайстор на "Б" група. Преди пет години, когато офанзивният полузащитник още бе в Кариана”, изживя невероятни емоции след като се срещна с куп звезди на Барселона начело с Лео Меси буквално ден преди аржентинецът да спечели за рекордния пети път Златната топка на ФИФА. За фотото съдействие оказа Христо Стоичков. Бамзе и неговият тим Каталунците от ловешкото село Кирчево бяха на стадион „Ноу Камп” като награда за спечелването на последното издание на Каменица ФЕНКупа. Те изгледаха домакинската победа над Гранада с 4:0, а след мача се щракнаха с Меси, Луис Суаре, Андре Иниеста, Дани Алвеш, Хавиер Масчерано, Арда Туран, Педро Родригес и Христо Стоичков. Камата пък даде вечеря на „Каталунците” в центъра на Барселона… Но разговорът ни започва от последния мач с „Марек”.

- Евгени, загубата в Дупница как ви се отрази психически на теб и момчетата?

- Просто нелепа загуба. Нелепа, понеже владеехме играта, а те ни вкараха голове. Колкото до психиката, не вярвам да сме сринати. Още в следващия мач ще покажем друго лице, ще видите!

- В началото на сезона ясно бе заявено, че „Хебър” няма да атакува елита, но после май апетитът дойде с яденето? Каква е директивата в момента?

- Ще споделя искрено, че никой не ни е казвал на 100 процента, че трябва да влизаме в елитната група. Просто когато стартирахме толкова силно, ние самите си повярвахме, че можем да атакуваме Ефбет Лига. Вярваме и сега, така че ще се борим докрай!

- Ти имаш солиден опит в професионалния футбол, имаш и немалко мачове  в „А” група. Според теб към този момент „Хебър” може ли да играе в елита без да е боксова круша?

- Само ще кажа, че в „А” група се играе по-лесно. Наистина! Няма ги тия отбори, които идват, за да се затворят и да паднат с малко, както във Втора лига. Според мен, отборът ни е силен и няколко човека може да се опитаме да не сме боксова круша, както казвате.

- Тоест, отвореният футбол на конкуренцията ще ни помогне?

- Да, за тоя футбол говорим.

- Играл си в Полша. Как би сравнил техния футбол с нашия?

- Бях в тяхната трета лига мога да кажа, че повечето отбори спокойно могат да играят в нашата Втора лига.

- По ирония на съдбата последния ти мач преди „Хебър” бе срещу „Хебър”. Мисли ли дълго преди да акостираш в Пз? Няма как да не си имал и други предложения…

- Да така беше – играхме с „Хебър” и е жалко, че не победихме, понеже щяхме да сме на първо място преди разпускането на „Кариана”.

- Ти изпусна дузпа…

- Да изпуснах дузпа, също и Ники Дичев изпусна. Но повече ме беше яд за гредата в 93-та минута. Иначе за дузпите - който не е бил от бялата точка, той не е изпуснал. Що се отнася за офертите, имах и други оферти, разбира се, но след като ми се обади Николай Митов, бързо се разбрахме и акостирах тук.

- Има ли какво още да се желае за условията в Пазарджик?

- Ами освен тренировъчните игрища да се подобрят, мисля, че всичко друго е перфектно и няма какво повече да се желае.

- Предстоят ни гостуване в Перник и домакинство на „Етър” от мачовете в последните четири кръга. Как мислиш, в Перник ли ще ни е най-трудно?

- Да не забравяме, че първо имаме две домакинства, които няма да са никак лесни, и след това ще мислим за Перник и Търново. Смея да твърдя че домакинствата с „Янтра” (Габрово) и „Септември” (Симитли) ще са по-трудни, отколкото домакинството ни с „Етър” и гостуването на „Миньор” в Перник.

- Ти бе любимец на феновете в „Кариана”, тук е същото. Кое кара публиката да те обича?

- Там изкарах прекрасни пет години и винаги се раздавах до последно. Явно за това ме харесват феновете. Вкарвах доста голове и правех асистенции. Тука според мен е същото - винаги давам максимума, имам моменти, когато не се получава, но това е нещо нормално във футбола.

- Имаш паметни моменти като финал в Аматьорската лига, промоция във Втора лига, имал ли особено любим мач или гол?

- Така е. Имам много хубави моменти с „Кариана”… Да, финалът за Аматьорската купа – допуснахме нелепа загуба от „Арда” след дузпи… Но пък тогава влязохме в „Б” група и това пак е много хубав момент! Имам хубави голове, но за мен всички са важни.

- Така е, но ти си сред голмайсторите на отбора. Все пак с кой гол особено се гордееш в кариерата си?

- Както казах, всички голове са важни. Като по-специални голове мога да отлича този срещу „Левски” в „А” група, както и голът ми срещу „Етър” тоя сезон (вторият му от двата, б.р.) - понеже чаках първата си рожба, и това попадение беше специално за двамата с жена ми Цветелина!

- Да са ти живи и здрави! Наскоро стана татко, малкият Йоан ли ти запълва свободното време сега? И имаш ли въобще свободно време?

- Мерси. Когато сме в почивка, сме заедно по цял ден - да! Ако е хубаво времето, сме навън. Имам свободно време - с жената се разбираме (смее се). Иначе в свободното си време рядко гледам филми и чета книги. Слушам музика, но повече гледам мачове. Особено през уикенда.

- Каква музика? Кои са любимите ти първенство и клуб?

- Повече чалга (смее се). Английското ми е любимото първенство, а отборът на сърцето ми е „Манчестър Юнайтед”.

- Прякорът Бамзе заради прословутото мече ли е?

- Абсолютно. Бях в Етрополе на 19 години, когато един съотборник ми го измисли.

- Това ли е твоят детски сериал?

- Ааа, не. По-скоро „Том и Джери” (смее се). Макар че да си кажа честно, нямам много любим детски сериал. Но от всички най-много харесвам него.

- Сред паметните мигове е и срещата ти със звездите на Барса начело с Меси. Защо не го спомена?

- Защото този момент не се разказва. Изживява се.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички