Крими

Македонски автобус се запали на магистрала „Струма“, 46 души загинаха

  23.11.2021 07:39             
Македонски автобус се запали на магистрала „Струма“, 46 души загинаха

Най-малко 46 души са загинали, след като автобус от Северна Македония, пътуващ от Благоевград към София по магистрала "Струма", катастрофира и се запали. Това потвърди Министерството на вътрешните работи. Сред жертвите по първоначална информация на МВР има 12 деца (пет от тях - малолетни).

Появи се и информация за 45, а не 46 загинали, като властите предупредиха, че заради степента на изгаряне на пътниците и шофьора и състоянието на телата, както и други фактори, затрудняват потвърждаването на точния брой.

В автобуса с македонска регистрация е имало 53-ма души. Оцелелите - две жени и петима мъже - са откарани в "Пирогов", като според Би Ти Ви са контактни, но в шок, повечето - с изгаряния на лицето. 

Автобусът е самокатастрофирал, възможни са две хипотези – пожар, вследствие на който възниква ПТП или пътно-транспортно произшествие, вследствие на което възниква пожар, поясни за БНР директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Пътниците, които са успели да напуснат автобуса, са излезли сами. Част от жертвите са били открити струпани около едната врата, допълни той. „Влажен е пътят. Не вали дъжд.“

„Автобусът е сложна машина. Като че ли има информация, че допълнителни резервоари е имало или туби с нафта. Най-вероятно е някаква техническа неизправност, ако е възникнало преди ПТП. Ако е от ПТП, е съвсем нормално предвид липсата на част от мантинелите, да е получено искрообразуване, вследствие на което се е запалил автобусът“, посочи още Николай Николов. 

Липсват около 20-30 метра мантинели, които автобусът е отнесъл заедно със себе си на около 100 метра, уточни комисар Николов.  

Дали загиналите са 46 или 45 ще се уточни едва след като всички жертви бъдат извадени от автобуса, защото се уточнява имало ли е прехвърляне на пътници от един автобус на друг при пътуването, обясни той. 

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението по магистралата в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Долна Диканя" е ограничено в двете посоки.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички